Eerste olifantje WILDLANDS geboren

In WILDLANDS is maandagochtend heel vroeg een gezond olifantenkalfje geboren. Het is de allereerste geboorte in de Olifantenvallei. Het vrouwtje/mannetje staat al zeer stevig op de poten en weegt ongeveer 100 kilo. Het ziet er allemaal goed en gezond uit!

 

Bij olifanten vindt de bevalling plaats in de familiegroep. Bij de bevalling spelen de tantes een hele grote rol. Zij beschermen de kwetsbare moeder. Ook als het kalfje in de benen moet komen, helpen de andere olifanten mee.

 De kleine olifant wijkt niet van zijn/ haar moeders zijde. Ook beide tantes zijn steeds in de buurt. De moeder werd 26 jaar geleden zelf  als eerste olifant ooit in Emmen geboren. Zij is een ervaren moeder; dit vrouwtje/ mannetje is haar vijfde jong.

 

De hele kudde bleef in het overdekte gedeelte van de Olifantenvallei. Daar kunnen gasten zien hoe zo’n groepsgebeuren het is; de hele kudde staat om en over de kleine heen. 

In totaal telt de kudde van WILDLANDS nu negen olifanten; drie volwassen vrouwen, één volwassen bul, vier jonge stiertjes en dit pasgeboren kalf. Verwacht wordt dat er nog dit voorjaar een tweede jong volgt. 

Op website www.wildlands.nl/olifantenjongontwikkelingen in de gaten.