Dierenpark Amersfoort verwelkomt eerste Fijileguaan

Dierenpark Amersfoort heeft er een nieuwe bewoner bij. Een felgroene Fijileguaan vestigt zich in de dierentuin. Een uniek exemplaar dat nog niet in het park te vinden was.

 

“Dit reptiel was nog niet eerder in ons park te bewonderen”, vertelt reptielenverzorger Paul Rodewijk. “Wij zijn dan ook erg blij met de komst van dit mooie mannetje. De felgroene kleur van de leguaan zorgt ervoor dat hij zich goed kan verstoppen tussen de planten”, vult de dierenverzorger aan. “Het kan dus even speuren zijn, maar hij gaat steeds meer op onderzoek uit in zijn verblijf.”

Het diertje verblijft er momenteel alleen, maar daar komt verandering in. Het park verwacht binnenkort een vriendinnetje voor de Fijileguaan. “Bij Fijileguanen kun je goed het verschil zien tussen mannetjes en vrouwtjes. Het vrouwtje is namelijk helemaal groen van kleur, terwijl het mannetje ook nog blauwe strepen op zijn rug heeft.”, legt Paul Rodewijk uit. Je kan de nieuwe bewoner bekijken in het ‘Honderdduizend Dierenhuis’ waar insecten, amfibieën en reptielen te bewonderen zijn.