Cinecittà World opent meerdere nieuwigheden waaronder een Flying Theater

Het Italiaanse pretpark Cinecittà World, gelegen vlakbij Rome, investeert dit jaar maar liefst € 7 miljoen in nieuwigheden. Eén van de grootste nieuwigheden wordt het Flying Theater Volarium. Verder kunnen de bezoekers de dinosaurussen ontdekken in een immersive tunnel attractie, ook wel een belevingstunnel genoemd.

 

Het jonge pretpark Cinecittà World opende haar deuren in 2014 nabij Rome. Het park kon vorig jaar zeer mooie bezoekersresultaten boeken, maar liefst 120% meer bezoekers kwamen bij het park langs dan een jaar eerder. Hierdoor blijft men flink investeren. Dit jaar werd er maar liefst € 7 miljoen gepompt in nieuwigheden, waaronder het eerste vliegende theater in Italië.

 

 

Volarium

De grootste en duurste nieuwigheid wordt Volarium, een Flying Theater. Hier gaan de bezoekers op reis naar de wereld van Leonardo Da Vinci. De attractie wordt gebouwd in de ongebruikte hal Theater 5. Volarium zal een scherm bevatten van 10 meter hoog en heeft een diameter van 25 meter. Bezoekers nemen plaats in stoeltjes die allerlei richtingen op kunnen bewegen waardoor het gevoel van vliegen gecreëerd wordt. Volarium werd geleverd door het Duitse bedrijf Simtec.

Eerder werden ook al dergelijke attracties gebouwd in onder andere Europa Park (Duitsland), Ferrari Land (Spanje), Futuroscope (Frankrijk) en onlangs opende nog This Is Holland in Amsterdam. Ook het Franse Parc Astérix wil een dergelijke attractie gaan bouwen.

 

Jurassic War

Jurrasic War is een zogenaamde immersive tunnel, die de plaats inneemt van de attractie SpaceExpress. Hiervoor wordt de oude attractie omgebouwd en vooral vergroot. Bezoekers zullen kunnen plaatsnemen in een jeep die hen binnenrijdt in een hal omringd door een groot scherm waarop een film geprojecteerd wordt. Men kan deze best vergelijken met The Lost Temple in Movie Park Germany en ook The Forbidden Caves in Bobbejaanland is een attractie van het zelfde type.

 

 

 

I-FLY

I-Fly wordt een MovieMex 3D simulator met virtual reality. Bij deze attractie neemt men plaats in een achtbaanzitje, met vijf personen naast elkaar. Door het gebruik van VR-brillen zal men het gevoel krijgen een echte achtbaanrit te maken, al zal men in realiteit maximum 30 cm hoog gaan.

 

CineTour

CineTour – Emtions from the Cinema wordt een tentoonstelling waarbij bezoekers een pad volgen tussen de sets van blockbusters. Zo kom je terecht in een film die zich afspeelt in het oude Egypte, met inbegrip van tempels en farao’s, daarna komt men op het kerkhof van de Living Dead, met zijn gotische kathedraal, om te eindigen in de Tempel van Herodes, tussen standbeelden van het oude Rome.

 

Cinepiscina

Cinepiscina wordt de allereerste cinema in een zwembad, althans volgens het park. Hiervoor moet de Splash Battle het park tijdelijk verlaten, maar mogelijk komt deze ooit nog terug. Het zwembad zal 1700m² groot worden, hieruit kan men films bekijken op een groot scherm.

 

Il Treno Del West

Bij deze attractie kunnen kinderen een rondritje maken in een treintje doorheen een mijn.

 

Velocita Luce

Deze attractie is er voor kinderen en jongvolwassenen die graag hard rijden. Ze stappen in een botsauto en rijden over een circuit voor een wedstrijd waar geen regels gelden.

 

Motori… ciak, azione!

Net als het naburige park Rainbow MagicLand en tal van andere Europese parken zal ook Cinecittà World een stuntshow krijgen. Team Zoppis verzorgt deze show, welke van start ging bij het begin van het seizoen.

 

Bronnen: Cinecittà World, Parkerlebnis

Foto’s: Cinecittà World