Raveleijn opent terug de poorten in de Efteling

De parkshow Raveleijn in de Efteling opende na een winteronderhoud van drie maanden terug haar deuren. De show is inclusief dieren, speciale stunts, vuur en meer. De openluchtarena in het Marerijk wordt terug gevuld met bezoekers.

 

Op 8 januari 2018 sloot Raveleijn haar deuren voor een grondige onderhoud. Zo werd onder andere een podium geïnstalleerd achter de poort van Raveleijn waar vanaf heden een gevecht op plaatsvindt tussen ruiter Thomas en graaf Olaf, twee personages uit de voorstelling.

Ook voor de zes paarden van Raveleijn was dit onderhoud belangrijk. De paarden kregen namelijk een nieuwe training in Hippodrome de Clénet, wat dicht bij het themapark Puy du Fou ligt. Het historisch park produceert de show Raveleijn sinds 2013.

Verder zijn er nog kleine wijzigingen gebeurd. Buiten gewijzigde gevechten kreeg ook het ondergoed van graaf Olaf andere kleuren, namelijk lichtblauw met bruin wat vooraf grijs en blauw was. Ook de kooi waar personage Halina in verdwijnt kreeg een update. Een nieuw doek in stijl van Raveleijn valt naar beneden bij het verdwijnen.

 

Showverloop

Vier kinderen zijn op zoek naar hun broertje. De gravin, Halina genaamd, verschijnt op de toren en vraagt hen om door de poort te gaan. Nadat ze de poort hebben betreden veranderen de kinderen in ruiters. Ze komen samen met hun verdwenen broertje de poort uit op paarden. Het broertje vertelt dat hij al eerder door de poort was gegaan.

Olaf, de graaf van de stad Raveleijn, verschijnt samen met wachters uit het water. Halina wordt door hen gevangen genomen en verdwijnt. De kinderen moeten de wachters en de graaf bevechten. Er wordt hulp opgeroepen door Draconicon, een vijfkoppig monster met twee vleugels en vier klauwen dat vuur spuwt.

Het lukt de ruiters om het monster te verslaan, Halina terug te halen en graaf Olaf uit de stad Raveleijn te verbannen. De kinderen gaan vervolgens terug door de poort en herenigen zich met hun vader.

 

Het verhaal werd geschreven door kinderboekenschrijver Paul Van Loon dat ook Dolfje Weerwolfje schreef.