Bouwupdates 2015 » The Forbidden Caves

Bobbejaanland investeert 5 miljoen euro in de bouw van een nieuwe “Belevingstunnel.

Binnenkort start het pretpark Bobbejaanland met de bouw van een gloednieuwe attractie, die volgend voorjaar klaar zal zijn.

“We hebben lang nagedacht over welke ride we zouden bouwen,” zo zegt algemeen directeur Roland Kleve. “Uit onderzoek bleek dat onze bezoekers niet echt zitten te wachten op een nieuwe coaster, integendeel.  Het wordt dan ook een heel ander type attractie dan het bestaande aanbod in Bobbejaanland. Een attractie die ook een breder publiek aanspreekt. We investeren 5 miljoen euro in de bouw van een zogenaamde immersive tunnel. Letterlijk betekent dit tunnel waarin je ondergedompeld wordt,” besluit Kleve. Wanneer Mystery Mines/Forbidden Caves exact moet openen werd niet bekend gemaakt.

Het wordt dan ook een heel ander type attractie dan het bestaande aanbod in Bobbejaanland. Een attractie die ook een breder publiek aanspreekt. We investeren 5 miljoen euro in de bouw van een zogenaamde immersive tunnel. Letterlijk betekent dit tunnel waarin je ondergedompeld wordt. Op een oppervlakte van 1.500 m² creëren we een compleet nieuwe wereld, waar we onze bezoekers mee naartoe nemen.”

De eigenlijke bouw start binnenkort, maar in de kantoren wordt sinds geruime tijd naarstig gewerkt aan het verhaal, de uitwerking van de beleving, de teksten en omkadering van de attractie, die als werktitel“Mystery mines / Forbidden caves” meekreeg.

Tijdens een jeepsafari door de jungle belanden bezoekers plots in een ondergrondse wereld met grotten en mijnschachten die bewaakt worden door exotische monsters. Dankzij moderne film- en animatietechnieken is de bezoeker niet alleen toeschouwer, maar wordt hij zelf letterlijk deel van het verhaal. In een immersive tunnel is de lijn tussen feit en fictie bijzonder dun, waardoor bezoekers de attractie beleven met al hun zintuigen.

Niet zo lang geleden  kwam het park naar buiten met een eerste concepttekening, die aantoont dat de nieuwe attractie grondig gethematiseerd zal worden.

 

Enkele dagen later postte het park opnieuw een conceptart, waarop ook de officiële naam te lezen valt.

 

De eerste bouw/afbraakfoto’s.

 

Bobbejaanland maakte ondertussen het logo van de nieuwe attractie, The Forbidden Caves bekend.

 

De attractie werd toegevoegd op de site:

Link

 

Beschrijving:

Niet te missen in 2015 is onze splinternieuwe ride! Een grensverleggende attractie die je meezuigt in de mysterieuze mijnen van Jasper Dubois. Zet je schrap voor een bloedstollend avontuur in een wereld vol hachelijke grotten en bovennatuurlijke wezens.

Het park gunt ons een nieuwe blik op de werf.

 

 

Om helemaal in de sfeer te komen krijgt de hele zone rond The Forbidden Caves een nieuwe look

 

Enkele dingen die ons opvielen zijn de volgende:

  • Het oude bassin van Bobby Drop zal gebruikt worden voor een nieuw terras.picknickplekje
  • de huisjes die vroeger gebruikt werden als ingang van Bobby Drop worden omgevormd tot een horeca punt
  • De nieuwe zone krijgt toegangspoorten
  • De ingang van de nieuwe attractie zal beginnen tussen Bananabos en de oude Kong shop
  • de voormalige shooting gallery zal omgevormd worden tot nieuwe shop waarin de uitgang van The Forbiden Caves zal uit komen.

 

Enkele foto’s van de wachtrij.

 

 

In de wachtrij zullen diamanten zorgen voor een paarse gloed.

Het vaartuig wordt geleverd.

 

 De jeeps staan op hun plek.

 

Een kijkje op de bouwwerf

Het team van Themeparkfreaks.eu kreeg de kans een rondleiding te volgen op de werf, meer lezen hierover kan je op volgende link: Forbidden Caves, het verhaal, de attractie, de zone, het totaalpakket.

 

Enkele nieuwe foto’s van Adventure Valley, de themazone waarin The Fobidden Caves zal openen.

Heel wat foto’s van de nieuwe zone

 

Enkele foto’s van de attractie die net verschenen.

The forbidden caves zullen op 24 mei openen

 

The Forbidden Caves werden feestelijk geopend