Openingsdatum Wicker Man bekend gemaakt in Alton Towers

Alton Towers kondigde onlangs de openingsdatum van de nieuwe houten achtbaan Wicker Man aan. Deze houten achtbaan opent op 17 maart 2018, wanneer het nieuwe seizoen van start gaat. De achtbaan werd ontworpen door Great Coasters International.

 

Wicker Man is de eerste nieuwe houten achtbaan in 21 jaar tijd voor het Verenigd Koninkrijk. Het project, tot voor kort beter gekend als SW8 (Secrect Weapon 8), zal op 17 maart 2018 voor het eerst openen voor de bezoekers van het park. De bouw van de achtbaan valt mooi te volgen in onderstaande time lapse video die het park deelde.

 

 

Het Amerikaanse bedrijf Great Coaster International stond in voor de bouw van de 618,1 meter lange achtbaan die al snel een investering van 16 miljoen pond werd. Centraal bij de achtbaan staat de 17,55 meter hoge Wicker Man, het belangrijkste thematiseringselement van de achtbaan. Hier zullen de bezoekers driemaal doorheen rijden terwijl het gevaarlijk monster in vuur en vlam staat. De attractie staat in het teken van The Beornen, een groepje schimmige mensen die leven in de bossen van Alton. Een belangrijk deel van hun mysterieus leven is de metershoge Wicker Man die ze gebouwd hebben.

 

 

 

Voor de muziek en geluidseffecten deed het park beroep op IMAScore. Deze Duitse muziekmakers leverden eerder al muziek voor meerdere attracties in het park. Een kort fragment van de duistere muziek kan je ondertussen al beluisteren.