Octopus verlaat Plopsa Coo

De attractie Octopus werd onlangs verwijderd uit Plopsa Coo. Op foto’s werd ontdekt dat deze over de Franse kermissen zal gaan reizen.  Zo verliezen twee Belgische Plopsa parken dit jaar een attractie. In De Panne verdween de achtbaan Vleermuis.

 

Plopsa Coo, gelegen in de Belgische Ardennen, zal dit jaar openen met een attractie minder. Een Franse kermisreiziger kocht namelijk de attractie Octopus op. Octopus is een Polyp, gebouwd door CAH Holland. Deze opende in 2008 in het park, maar reisde voorheen al over de kermissen.

 

 

 

Toen Octopus opende in 2008 had deze nog niet het huidige thema met het grote octopushoofd. Dit werd pas in 2010 aan de attractie toegevoegd. Voordat de attractie naar Plopsa Coo kwam reisde ze over de kermissen onder kermisexploitant René Lauwers.

In de toekomst zal de attractie als Crazy Kraken te ontdekken zijn op de Franse kermissen. Op de facebookpagina van de nieuwe eigenaar zien we hoe de attractie ontmanteld werd in het park.

 

 

Welke attractie in de toekomst de Octopus zal vervangen, of dat er andere plannen zijn met haar voormalige locatie, zal nog moeten blijken.

 

Bron: Plopsa Fans

Foto: TPF