Grote renovatie voor Disney Village Parijs

Onlangs kondigde Disneyland Parijs een investeringsplan aan van 2 miljard euro, waarbij het Studios park volledig onder handen wordt genomen. Er komen drie nieuwe themagebieden, waaronder Star Wars, Frozen en Marvel. Maar daar lijkt het niet bij te blijven.

 

Met de volledige overname van het Franse Disney Resort door de Amerikaanse moederfirma lijkt het of de aankondigingen niet ophouden. Onlangs nog werd bekend dat het Studio’s park een grote transformatie zal ondergaan en drie nieuwe gebieden zal krijgen. Deze gebieden komen in het thema te staan van Star Wars, Frozen en Marvel.

Maar ook buiten de grenzen van het Studio’s park zullen veranderingen doorgevoerd worden. Zo zal Disney Village een renovatie en vele veranderingen kennen. In een artikel met Forbes vertelt Francis Borezée dat men ook Disney Village onder handen wil nemen.

Het Village gebied is 44.000 m2 groot en werd ontworpen door Frank Gehry. Het gebied heeft een industriële look, wat zeer populair was in de jaren 1990. Je vindt er winkels, restaurants en zelfs een rodeo. Een van de grote veranderingen zou het opdoeken betekenen van de Buffalo Bill’s Wild West show, welke vervangen kan worden door een show in een ander thema.

Verder zou er een conventiecentrum komen waar events kunnen plaatsvinden. Momenteel vinden deze plaats in grote witte tenten, welke dan zouden verdwijnen. Ook wordt de mogelijkheid bekeken om een nieuw hotel toe te voegen aan de zeven al bestaande hotels. Hiervoor zouden al gronden beschikbaar gehouden zijn.

Welk thema het gebied zou krijgen is momenteel nog niet beslist, vertelt Robert Earl, de eigenaar van de Planet Hollywood restaurants. Deze keten heeft ook een vestiging in  Disney Village.

 

Bron: Forbes