Ferienzentrum Schloss Dankern opende haar eerste achtbaan

Op 16 maart opende Burg Arkan in Ferienzentrum Schloss Dankern voor enkele genodigden en de pers. Dit is niet alleen de nieuwste, maar ook de eerste achtbaan voor dit park. Deze volledig nieuwe zone is overgoten met een middeleeuws thema. Je vindt hier naast de achtbaan ook heel wat verschillende speeltoestellen voor kinderen.

 

Ferienzentrum Schloss Dankern doet (of deed) bij de meeste pretparkfans niet onmiddellijk een belletje rinkelen, totdat ze eind 2016 aankondigden dat ze een achtbaan gingen bouwen van het Zwitserse bedrijf ABC Rides. Het speciale aan deze baan is het feit dat het station bovenin de houten toren  is zodat je te voet naar boven moet gaan om in te stappen en vervolgens na een wilde rit beneden terug moet uitstappen.

 

Om 13u30 werden we vriendelijk ontvangen door persverantwoordelijke Christian Ahuis die ons wat meer uitleg gaf over deze investering van 4 miljoen euro. Deze kadert namelijk in een grotere investering van 7.4 miljoen waarbij ze ook nog 18 nieuwe verblijfshuizen, nieuwe sportterreinen en een vernieuwd receptiegebouw hebben gebouwd.

 

Iets na 14u begon dan de officiële opening met eerst een toespraak van de eigenaar, baron Friedhelm von Landsberg-Velen, en zijn vrouw die iedereen welkom heette. Vervolgens bedankte hij de verschillende bedrijven voor de samenwerking. Dit is naast ABC Rides ook Kinderland Emsland Spielgeräte, die instond voor de thematisering en de verschillende speeltoestellen. Daarna volgde de inwijding van het gebied door de priester van Dankern. Tot slot van het officiële gedeelte volgde de eerste rit met als inzittenden de eigenaar en de aanwezige minister Bernd Althusmann.

 

Daarna was het eindelijk zover dat we onze eerste stappen konden zetten in de 25.6 meter hoge toren die naast de wachtrij van de achtbaan ook nog verschillende speelmogelijkheden heeft op 7 verdiepingen. Op iedere verdieping is er wel iets anders te ontdekken. Van een heus doolhof in de kelder van de burcht tot een camera obscura in de hoogste torenkamer.

 

Eenmaal boven aangekomen nemen we plaats in de voertuigen die aangekleed zijn als kanonskogels. Hier zit je niet naast elkaar, zoals bij de meeste achtbanen, maar achter elkaar. Dan volgde de eigenlijke rit, die verrassend soepel was en zelfs voor de nodige kriebels zorgde op bepaalde punten. Eenmaal beneden komen de veiligheidsriemen automatisch los en kan je uitstappen.

 

Tot slot werden we nog uitgenodigd voor een receptie met een hapje en een drankje in het centrale restaurant van het park, waar de aanwezige minister nog een toespraak gaf over het park en zijn omgeving.

 

 

Na de receptie hebben we nog even een wandeling gemaakt door de rest van het park. Het viel ons op hoeveel verschillende speeltoestellen en activiteiten het park heeft. Hierdoor lijkt het ons de perfectie uitvalsbasis voor gezinnen met kinderen.

 

We waren enorm onder de indruk van de hoge afwerkingsgraad van het nieuwe gebied en ook de rest van het park heeft een goede indruk nagelaten op ons. Het is een park waar we zeker eens zullen verblijven aangezien het ook makkelijk te combineren is met bijvoorbeeld Attractiepark Slagharen of  Avonturenpark Hellendoorn.

 

Foto’s: Michael Moyaert