Vergane Glorie: Alice in Wonderland Theme Park

We kennen allemaal wel de sprookjes van weleer. Een van de bekendste is zeker dat van Alice in Wonderland, waarbij een meisje in een wonderlijke wereld terechtkomt. In Zuid-Korea werd een themapark gebouwd dat volledig in het teken stond van dit verhaal. Jammer genoeg werd het park gesloten en bleef het verlaten achter.

 

Alice In Wonderland Theme Park opende ergens in de jaren 1990. Het park was gelegen naast de rivier Yangjae in Zuid-Korea. In het park kon je allerlei scenes herkennen uit de Alice In Wonderland film, waarbij een meisje in een wonderlijke wereld terechtkomt door een gek konijn te volgen.

Het park was een Engels park en bedoeld om schoolkinderen warm te maken om de Engelse taal te leren. Tot 2011 was het een populaire bestemming, maar het noodlot trof het park. De nabijgelegen rivier Yangjae overstroomde en zette het volledige park blank.

Na de overstroming was het park bijna volledig vernield, maar de eigenaar zag nog hoop in de toekomst. Hij leende een groot bedrag bij een bank om het park opnieuw te kunnen opbouwen. Maar de bank die hem het geld leende stelde als voorwaarde dat zij de boekingen zouden regelen, om zo te zorgen voor genoeg bezoekers.

Het park kreeg ongeveer 80.000 bezoekers per jaar over de vloer, maar doordat de bank die het geld leende haar werk niet deftig deed in verband met de boekingen daalde dit als snel naar 20.000. Alsof deze daling nog niet erg genoeg was, overstroomde het park een tweede keer op de Zuid-Koreaanse feestdag Chuseok in 2011.

De eigenaar besloot na de tweede overstroming het park te sluiten, dit was in november 2011. Het personeel kon al een tijdlang niet betaald worden en geld voor een wederopbouw was er helemaal niet. Het park ligt er nu verlaten bij.

 

Bron: Roadtrippers