Opnieuw groot nieuws in Gardaland in 2018

Onder de nieuwtjes die Gardaland aan het voorbereiden is voor het nieuwe seizoen is ook de vernieuwing van wat altijd de iconische attractie van het Park is geweest, I Corsari. Een nieuwe meeslepende ervaring dankzij spannende video mapping, soundtrack en geluidseffecten

 

I Corsari werd in 1992 voor het eerst geopend voor publiek en was het meest indrukwekkende werk tot dan toe gerealiseerd in een Italiaans Amusementspark. Bij de realisatie waren wel dertig bedrijven, Italiaanse en Amerikaanse, betrokken, het werk heeft meer dan drie jaar gekost en een investering van dik 60 miljard lire (circa 31 miljoen euro)!

Voor het seizoen 2018 heeft Gardaland besloten deze legendarische attractie in een heel nieuw jasje te steken met als titel “I Corsari: La vendetta del fantasma” (de wraak van de geest). Door het gebruik van video-mapping 3D, een speciale digitale projectietechniek, zal de vernieuwde attractie het publiek verbazen, enthousiasmeren en meeslepen door de verrijking van de sensoriële beleving met werkelijk spectaculaire resultaten.

 

Zou het lukken de wraak van de geest te ontvluchten in het laatste mysterieuze rijk van I Corsari? Bezoekers beginnen de reis op stormachtige zeeën, achtervolgd door het schip van het spook van I Corsari. Al bij het aan boord gaan horen ze de stem van een spook die hen op de hele route zal begeleiden om het hoofd te bieden aan de duistere valkuilen van een mysterieus toevluchtsoord vol onverwachte gebeurtenissen, geheimen en mysteries.

Dankzij de innovatieve 3D-technologie heb je het gevoel het avontuur aan den lijve te ondervinden en ben je getuige van duels, reis je door ondergrondse werelden bevolkt door bovennatuurlijke wezens en zie je verlaten dorpen en vergane schepen. Je bent ondergedompeld in een angstaanjagende route met afbeeldingen van spookachtige figuren die gevangen zitten in de solide wanden van een tunnel, je komt aan in een ondoordringbaar woud en je ontmoet de geest van de piraat, een gigantische kruising tussen een zeemonster en een wezen uit het hiernamaals. In een bovennatuurlijke sfeer maakt de rider een verschrikkelijke aanval mee en een gevecht in moerassen en met enorme slangen, stormen en kanonskogels totdat je bij een tunnel komt, de enige vluchtweg die kan leiden tot een “goede afloop” van dit onvergetelijke, bijzondere Caribische avontuur.

 

De gebruikte multimediale technologie is een projectietechniek ontstaan met het idee elk soort oppervlak te transformeren in een dynamisch display; via lichtcombinaties geprojecteerd op het oppervlak van een voorwerp kunnen decoreffecten, animaties en afbeeldingen worden gecreëerd met als eindresultaat een scène in 3D.

Dankzij het gebruik van video mapping in de iconische dark ride van Gardaland kunnen bezoekers zich echt de hoofdrolspeler wanen van een waanzinnige reis in de mysterieuze wereld van I Corsari.

Langs de route worden de decors steeds veranderd en verrijkt dankzij het gebruik van de 3D mappingtechnologie, in staat om onze bezoekers helemaal onder te dompelen in de sfeer en de scènes nog realistischer te laten lijken: van het verlaten galjoen tot het spookdorp, van de geheime geesten tot het vijandige woud, tot de ontmoeting met het gevreesde onderzeemonster; van het eindgevecht tot aan de schipbreuk en de fantastische vlucht naar de vrijheid.

De hoge kwaliteit van de geprojecteerde beelden is mogelijk gemaakt door de solid-state LED-technologie van de projectoren: Daarom is het geprojecteerde licht extreem krachtig en precies, met ongelooflijke effecten, maar maakt het tegelijkertijd een grote energiebesparing mogelijk en is daardoor milieuvriendelijk.

Grote innovatie ook voor wat betreft het geluid: naast de toevoeging van nieuwe content, is het dankzij het vervangen van alle diffusors en de aanwezigheid van meer dan 100 luidsprekers mogelijk de riders Multi-sensorisch mee te voeren, die niet alleen verwonderd zullen zijn over de afbeeldingen, maar ook letterlijk overweldigd zullen worden door de kwaliteit van het geluid.

De nieuwe soundtrack is helemaal origineel: een echte soundtrack in filmstijl die de gasten begeleidt op hun avontuur in de nieuwe wereld van I Corsari. Maar dat is nog niet alles: Op het parkoers wordt je ook begeleid door effecten die een betoverend onderdeel vormen van de emotionele beleving ervan.  Elke zone heeft een meeslepende sfeer die je helemaal omhult, met bijzondere aandacht voor de stem van de geest. Voor een dergelijke productie moest gekozen worden voor een stem van niveau, die van een van de beste en talentvolste stemacteurs in Italië – Pietro Ubaldi – die voor de wereld van de avonturen op zee beschouwd wordt als een “veteraan”, omdat hij ook de Italiaanse stem heeft gedaan van Capitan Barbossa in de nasynchronisatie van de film “Pirates of the Caribbean”.

Elk moment van het mysterieuze avontuur in I Corsari wordt omgezet in een spannende, helemaal nieuwe en onvergetelijke ervaring.