Canada’s Wonderland begonnen aan bouwwerken voor B&M Dive Coaster

Het Canadese pretpark Canada’s Wonderland is bezig met de bouw van een nieuwe achtbaan. De nieuwe achtbaan zal een Dive Coaster worden van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard. Hiermee wordt het al de 17de rollercoaster van het pretpark.

 

Begin januari doken er beelden op van werkzaamheden in het park. Een aantal trackdelen van de hangende achtbaan Vortex werden verwijderd om grote werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Hiermee werd duidelijk dat het pretpark zich opmaakt voor de komst van een nieuwe attractie.

Ondertussen hebben de gebeurtenissen een nieuwe wending genomen, want een fan ontdekte dat er trackdelen voor een nieuwe achtbaan op het terrein van het park liggen. Het gaat om bruinrode trackdelen die onder een wit zeil verborgen liggen en die alleen gemaakt worden door de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard.

Opvallend is dat de trackdelen heel wat breder zijn dan normaal. In de video kan je duidelijk het verschil in grootte zien met de trackdelen van Vortex. De brede trackdelen wijzen op het populaire Dive Coaster model van B&M. Hierbij maken bezoekers in brede treinen een loodrechte val naar beneden. Voor de drop wordt de trein even stilgezet, zodat de inzittenden recht de dieperik inkijken.

 

De Dive Coaster kennen we vooral uit de Efteling die in 2015 de Baron 1898 opende. Deze achtbaan heeft een drop van 37,5 meter waarvan er 7,5 meter onder de grond gaat. In totaal staan er in Europa vijf Dive Coasters. Naast de Baron 1898 in het Nederlandse Efteling, vinden we in het Engelse Alton Towers Oblivion terug. Bij het Duitse Heide Park is er Krake, het Italiaanse Gardaland heeft Oblivion The Black Hole en het Zweedse Liseberg opent dit jaar Valkyria.

Mogelijk zal de naam van de nieuwe achtbaan Ziz worden. Dit is een grote vogel uit de Joodse mythologie. Eerder kregen al twee andere grote achtbanen in het park de naam van figuren uit deze mythologie. De twee Hyper Coasters van het park zijn eveneens door B&M gebouwd en hebben de namen Behemoth en Leviathan gekregen.

Canada’s Wonderland is gebouwd in de Canadese provincie Ontario en is niet ver gelegen van de grote stad Toronto. Canada’s Wonderland is het grootste pretpark van het land en deze nieuwe attractie zal de 17de achtbaan van het park worden. Er zijn maar twee pretparken in de wereld die meer achtbanen hebben (Cedar Point en Six Flags Magic Mountain).

Alles wijst erop dat de achtbaan in 2019 zal openen, maar het pretpark heeft vooralsnog geen openingsdatum bekendgemaakt.

 

Bron: rcdb en Canada’s Wonderland Fan