Nieuwigheden voor Parc Le Petit Prince 2018

Het jonge Franse pretpark Parc Le Petit Prince opende vier jaar geleden de deuren en blijft investeren in de toekomst. In vergelijking met 2016 sloot het park vorig jaar het seizoen af met een groei van 35% in bezoekersaantallen. Dit jaar zullen opnieuw enkele nieuwigheden toegevoegd worden in het park.

 

De eerste nieuwigheden maken volop gebruik van Virtual Reality, een gegeven dat tegenwoordig alom aanwezig is in de parken. Ook Parc Le Petit Prince springt mee op de kar met twee Virtual Reality toevoegingen.

De eerste zal de bezoekers meenemen voor een vlucht in een luchtballon. Ze zullen plaatsnemen in een echte luchtballonmand, die meebeweegt met de film. De film neemt je mee voor een vlucht over het park, doormiddel van beelden die vanuit de luchtbalon die in het park aanwezig is gemaakt werden. Verder word je ook getrakteerd op beelden uit de omgeving. Hier zien we nabijgelegen streken als de Elzas, de Vogezen, het Zwarte Woud, maar ook de grenzen met Zwitserland en Duitsland. De hele ervaring duurt vijf minuten.

De tweede ervaring zal je twee euro kosten. Deze krijgt de naam Le Petit Prince VR. Hierbij word je ondergedompeld in de leefwereld van de kleine prins. De bezoeker wordt een volwaardige acteur, aangezien hij de Kleine Prins vergezelt op zijn reis van planeet naar planeet.

 

 

A la conquête de l’espace

In de bioscoop van het park zal een nieuwe film vertoond worden die je meeneemt naar het ruimtetuig ISS. De film zal de ruimtereis volgen van de Franse astronaut Thomas Pesquet. Er zullen ook speciale avondvertoningen volgen in Le Grand Cinéma op 27 juli 2018 tijdens de maansverduistering en op 8 augustus, bij de vallende sterrenregen.

 

Vorig jaar opende het park de achtbaan Le Serpent en de boomstamattractie Atlantique Sud.

 

 

 

Bron: Parc Le Petit Prince