Busch Gardens Williamsburg sluit Curse of DarKastle

Bush Gardens Williamsburg maakte bekend dat de Darkride Curse of DarKastle niet meer zal heropenen in het aankomende seizoen. Deze Darkride werd 13 jaar geleden geopend en sloot in september 2017 om er tijdelijk een Halloween attractie onder te brengen. Nu blijkt dat deze sluiting definitief is.

 

In 2005 opende Bush Gardens Williamsburg de moderne Darkride Curse of DarKastle. Deze Darkride maakte gebruik van de modernste technieken. Een voertuig reed de mensen rond doorheen een duister kasteel. De voertuigen waren uitgerust met een systeem dat voor bewegingen kon zorgen. In het kasteel waren er 3D-projecties, maar ook wind-, water-, licht- en misteffecten.

De attractie zou tijdelijk gesloten blijven tijdens het Halloween evenement van het park om dienst te doen als een spookhuis, maar nu werd bekend dat deze Darkride niet meer zal heropenen. Deze sluiting zou het gevolg zijn van de dalende populariteit van de attractie en de hoge kosten om deze te laten werken. Op 23 januari 2018 werd bekendgemaakt dat de attractie nooit meer zal heropenen.

 

 

Het gebouw zal in de toekomst gebruikt worden als eventlocatie tijdens Howl-O-Scream, Christmas Town en andere evenementen. De bezoekers konden zelf de naam kiezen voor het gebouw. De keuze was er tussen Gartensburg Castle, NewKastle en Oktoberfest Palaste.

 

Het verhaal achter de attractie

De attractie Curse of DarKastle werd geopend in 2005 en nam je mee in een Beiers kasteel. Het verhaal volgde een jonge prins die in een donker woud woonde. Hij was niet geliefd en werd verborgen gehouden in een donker kasteel. Prins Ludwig was een probleemkind en zelfs de beste dienaars bleven liever bij hem weg. Op een donkere winternacht dwaalde de prins over de bevroren gronden van het kasteel, wanneer een oud vrouwtje opdook. Ludwig werd razend dat zij ongevraagd op zijn domein kwam. Het vrouwtje veranderde in een wolf. Nadat deze diep in de ogen van Ludwig keek ontwaakte ze zijn duistere lot: de heerser worden van een corrupt koninkrijk. Ludwig begon aan de weg naar de troon, zijn ouders probeerden hem nog tegen te houden, maar zij verdwenen op mysterieuze wijze…

Ludwig werd uiteindelijk koning en veranderde het kasteel in een fort waar niemand in raakte, er kwamen geheime gangen om de gasten angst aan te jagen. Al snel raakt de schatkist leeg en Ludwigs adviseurs probeerden hem van de troon te stoten, maar hij lachte hen uit en organiseerde een groot winterfestival. Ludwig nam zijn gasten die nacht mee voor een tour doorheen zijn kasteel. Ze namen plaats in een vloot aan gouden koetsen. Niemand weet wat er daarna precies gebeurde, maar er wordt verteld dat de muren de gruwelijke gillen weergalmden… De volgende ochtend vond men de koetsen terug in de stallen, maar niemand kon Ludwig of zijn gasten terugvinden.

 

Bronnen: Bush Gardens Williamsburg, Wikipedia