Parc Spirou opent extra achtbaan

Nieuw toekomstig pretpark Parc Spirou dat deze zomer zal openen, krijgt een extra achtbaan. Oorspronkelijk was aangekondigd dat het pretpark met 3 achtbanen zou openen, maar uit bouwfoto’s blijkt dat er nog een 4de achtbaan in opbouw is.

 

Parc Spirou zal volledig in het teken staan van de iconische Belgische stripheld Robbedoes. Parc Spirou werd voor het eerst voorgesteld op de Euro Attractions Show (EAS) van 2013. Begin 2015 werd er meer informatie naar buiten gebracht over het park en welke attracties er zouden komen. Toen hoopte men dat begin 2016 de bouwwerken zouden kunnen starten. Die start van de bouwwerken liep echter een jaartje vertraging op, maar in februari van 2016 kreeg het toekomstige pretpark wel groen licht van de Franse autoriteiten. In juli van 2017 werd dan eindelijk de eerste steen gelegd waardoor de bouwwerken officieel van start gingen. Het is de bedoeling dat het park op 1 juni 2018 zal openen voor het publiek. In eerste instantie zal het park openen met 16 attracties, waaronder 4 achtbanen. Later zullen er nog nieuwe themagebieden openen.

De achtbanen zullen allemaal gebouwd worden door de Duitse fabrikant Zierer. Nid du Marsupilami wordt de spannendste achtbaan van het park. Dit is een Tower Speed Coaster met een verticale drop, 4 inversies en een snelheid van 90 km/u. Racing Gallery wordt een grote familie achtbaan waar de iets oudere kinderen van het gezin vooral veel plezier zullen in beleven. Mine d’or des Daltons wordt een Force Two. Deze familie achtbaan is geschikt voor het hele gezin en zal een snelheid halen van 39 km/u.

Plotseling doken er foto’s op van nog een 4de achtbaan. Helemaal uit het niets staat er ineens een volledige Force Zero achtbaan recht. Deze achtbaan is gemaakt voor de kleinste onder ons. De lay-out heeft de vorm van een ovaal en de naam van de achtbaan wordt Train des Cimes.

 

De volledige bouwwerken kan je hier op de voet volgen.

 

Bron: rcdb

Foto: Parc Spirou