Alles wat je moet weten over het nieuwe seizoen van Walibi Belgium

Op donderdag 15 februari 2018 organiseerde Walibi Belgium een werfbezoek voor de pers. Ook Themeparkfreaks was aanwezig en kon heel wat interessante informatie en foto’s verzamelen. We spraken onder andere met PR Officer Tiffany Mestdagh, Marketing & Sales Director Marc Guffens en webmaster Jeroen Renmans.

 

Uitbreiding Aqualibi:

We beginnen de rondleiding bij het waterpark Aqualibi. Dat zal namelijk dit jaar uitbreiden met 700 m². Het nieuwe gebied zal de naam Kiddie Bay krijgen en is voornamelijk bedoeld voor kinderen tot ongeveer 6 jaar. In dit nieuwe gebied komen 70 waterbronnen, 36 animaties en 5 glijbanen die geschikt zijn voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen. Het waterniveau zal tussen de 12 en de 20 centimeter zijn zodat de kinderen in alle veiligheid kunnen spelen. De fabrikant Vortex zorgt voor de gehele bouwwerken.

Naast de nieuwe zone, waar volop aan gewerkt wordt, krijgt de rest van Aqualibi een grondige vernieuwing. Nu het waterpark gesloten is voor het publiek wordt van dit moment gebruik gemaakt om het volledige waterpark onder handen te nemen. Alle baden waar normaal water in staat worden volledig geschuurd, vernieuwd en geschilderd. Daarnaast zal Aqualibi in een subtropisch jasje gestoken worden. Er wordt nieuwe aankleding voorzien om de tropische sfeer in het waterpark te creëren.

In 2022 of 2023 zal Aqualibi opnieuw een uitbreiding krijgen. Deze keer staat er een grote nieuwe glijbaan op de planning.

 

 

Family funcoaster:

Vandaag werd niet alleen de naam van de nieuwe kinderzone in het waterpark onthult, ook de naam van de nieuwe familieachtbaan werd bekendgemaakt. Daarnaast werden ook de statistieken van de achtbaan voor het eerst verklapt, net zoals de minimum lengte die nodig is om in de achtbaan te mogen.

Tiki Waka wordt de naam van de nieuwe achtbaan die in 2018 zal openen. Walibi Belgium omschrijft deze graag als een family funcoaster, omdat de achtbaan een zeer hoge funfactor zal hebben. Snelle korte bochten, drops, richtwissels en onverwachte wendingen, het zal allemaal aanwezig zijn bij Tiki Waka.

De track werd gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides, die we onder andere kennen van Anubis The Ride in Plopsaland De Panne, Van Helsing’s Factory in Movie Park Germany en Dragon Fly in Duinrell. Walibi Belgium heeft de opbouw van de achtbaan echter voor eigen rekening genomen. Vandaag konden we zelf aanschouwen hoe de supports en trackdelen geplaatst werden.

Tiki Waka zal geen kleine achtbaan worden, dat merkten we pas echt goed toen we voor de constructie stonden. Dit was toch wel groter dan het leek op de foto’s en concept arts die we eerder al gezien hadden. De achtbaan zal bijna 20 meter hoog worden, de maximale snelheid van de achtbaan wordt 55 km/u. Op het parcours van 500 meter lang zullen 5 wagentjes rijden. In elk wagentje zullen 4 mensen tegelijkertijd kunnen plaats nemen. De minimale lengte om een ritje te mogen maken in de achtbaan wordt 1 meter.

Tiki Waka moet in het voorjaar van 2018 geopend worden. Een exacte openingsdatum kon nog niet gemeld worden. Toch hoopt men om de achtbaan klaar te hebben tegen de seizoensopening op 31 maart. Of dit echter zal lukken is nog niet duidelijk.

De Tikizone zal muziek krijgen die gemaakt zal worden door het bedrijf IMAscore. Dit bedrijf maakte ook de muziek voor onder andere De Magische Vallei in Toverland, Pulsar in Walibi Belgium, het Klugheim gebied in Phantasialand, Helix in Liseberg en voorzag ook de muziek voor tal van andere attracties en zones in pretparken over heel Europa. Als voorproefje werd al een klein stukje van de muziek afgespeeld tijdens de persvoorstelling.

Tot slot kunnen we jullie nog melden dat de lay-out op de onride video van de achtbaan, die vorig jaar verscheen, ondertussen veranderd is. Dit konden we duidelijk zien aan de track die reeds geplaatst is en het werd ook bevestigd door het park. Zo zal er bijvoorbeeld net voor het binnenrijden van het station nog een extra helix gebouwd worden en zijn er verschillende bochten, drops en heuveltjes veranderd. Ook het eerste gedeelte van de lifthill zal er anders komen uit te zien.

 

 

 

Avonturenparcours:

Tiki Waka wordt niet de enige nieuwe attractie voor Walibi Belgium. Het park zal bij de achtbaan ook een avonturenparcours openen. Dit avonturenparcours zal de naam Tiki Trail krijgen en wordt gebouwd door de fabrikant Evasion. In totaal krijgt het avonturenparcours 5 grote torens en 4 bruggen. Een van deze bruggen zal over de Tiki Waka heen lopen, ideaal voor een mooi uitzicht op de achtbaan. De Tiki Trail komt te liggen op 7 meter hoogte en een van de 4 bruggen wordt een echte apenbrug voor de avonturiers. Tot slot is er ook nog een grote glijbaan die de bezoekers van het hoogste punt weer naar beneden zal brengen.

 

 

Verplaatsing Keverbaan:

Door de komst van Tiki Waka werd de Coccinelle, ook wel de Keverbaan genoemd, afgebroken. Het pretpark had eerder al gemeld dat de kinderachtbaan niet voorgoed zou verdwijnen uit het park, maar dat deze zou terugkomen in de buurt van de houten achtbaan Weerwolf. Dit in een volledig nieuw jasje. De achtbaan zal immers een carnavalsthema krijgen en de lifthill wordt overdekt.

Veel fans gingen ervan uit dat de Coccinelle dit jaar gewoon heropend zou worden op de nieuwe locatie, maar vandaag werd duidelijk dat de heropening niet in 2018 zal plaatsvinden. Deze heropening zal waarschijnlijk in 2020 plaatsvinden wanneer het gebied rond de Weerwolf en de Vampire in een New Orleans – Mardi Grass jasje gestopt zal worden.

 

Hypercoaster:

Over de hypercoaster die in 2021 naar het park komt is al veel geschreven. Concept arts werden naar buiten gebracht en statistieken werden onthuld. Maar wat nu blijkt, is dat de concept arts die het park eerder naar buiten bracht enkel en alleen maar ter illustratie zijn van wat we ongeveer kunnen verwachten. De achtbaan zal een andere lay-out krijgen dan te zien was op de concepttekeningen en de bijhorende statistieken zijn bijgevolg dus ook incorrect.

Het allerbelangrijkste is dat de ambitie niet minder is geworden. Walibi Belgium wil nog steeds de snelste en hoogste achtbaan van België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk bouwen in het park. Om dit record te verbreken zal de hypercoaster sneller moeten gaan dan 106 km/u en moet de hoogte meer dan 46,8 meter worden. Wat we kunnen verwachten is een grote achtbaan van meer dan 1 kilometer lang en met een hoogte van meer dan 50 meter. Dit kan het park al reeds bevestigen aan onze redactie.

Wie de achtbaan zal bouwen is nog steeds niet bekend, hierover moet de finale beslissing nog vallen. Natuurlijk zijn er al wel verschillende offertes uitgestuurd naar meerdere bouwers en zijn de verschillende mogelijkheden bekeken. Het zal dan ook niet lang meer duren voor de contracten voor de nieuwe hypercoaster getekend zullen worden.

 

Abonnementen:

En hoe zit het nu met hun abonnementen? Want de 80.000 abonnees van Walibi Belgium, Aqualibi en Bellewaerde kunnen al sinds het einde van augustus geen nieuwe abonnementen meer kopen. Reden hiervoor is dat het concept volledig herzien zal worden. Hoe dit nu zit vroegen we na bij het park.

Wat wordt er nu eigenlijk juist veranderd? Wel, er zal geen vaste prijs meer zijn voor het volledige abonnement met alle voordelen en pakketten. Bezoekers zullen een basisprijs betalen voor het abonnement en dan de mogelijkheid krijgen om extra supplementen te nemen. Dit wil zeggen dat je bijvoorbeeld een basisbedrag betaalt voor je Walibi-abonnement en dat je dan kan kiezen voor een aantal extra’s, zoals onbeperkt toegang tot Bellewaerde, zwemmen in Aqualibi of een heleboel andere voordelen. Uit welke voordelen de fans exact zullen kunnen kiezen, wil Walibi voorlopig nog niet kwijt, maar hierover zal binnenkort meer informatie naar buiten gebracht worden.

Alle abonnementsvormen zullen vanaf nu 365 dagen geldig zijn en dus niet 1 pretparkseizoen. Dit wil zeggen dat wanneer je het abonnement aankoopt in augustus, je hiervan zal kunnen genieten tot en met juli van het volgende jaar.

Zowel Walibi Belgium, Bellewaerde en Aqualibi zullen dit nieuwe abonnement krijgen. Het nieuwe concept zal bij deze parken uitgetest worden. Indien het succesvol is, zullen ook de andere parken van de groep dit soort van abonnement krijgen. Ook Walibi Holland, Walibi Rhône-Alpes en Parc Astérix zullen dus in de toekomst een dergelijk abonnement kunnen krijgen.

Dit jaar zullen de keuzes uit supplementen beperkt gehouden worden zodat de fans en bezoekers het systeem kunnen leren kennen. Het is de bedoeling dat de extra voordelen en opties in de toekomst uitgebreid worden.

 

Nieuwe concept-arts: