Nieuwe achtbaan Liseberg bereikt hoogste punt

De nieuwste achtbaan Valkyria in Liseberg bereikte afgelopen week haar hoogste punt. Deze Dive Coaster, gebouwd door B&M vervangt de gelanceerde achtbaan Kanonen en moet de grootste in haar soort van Europa worden.

 

Al meer dan een jaar wordt er gewerkt aan het bouwen en assembleren van Liseberg’s nieuwe achtbaan Valkyria. Afgelopen week bereikte men een mijlpaal in de constructie, men plaatste het hoogste trackdeel van de lifthill, meteen het hoogste punt van de baan. Dit hoogste punt is 47 meter hoog, nadien volgt een verticale drop, die onder de grond gaat.

 

 

Valkyria wordt de eerste B&M achtbaan voor het park, maar ook van Zweden. Maar in 2020 zal dit wijzigen, want ook Gröna Lund heeft plannen om een B&M achtbaan te bouwen. Dit wordt er een van het type Suspended Coaster, waarbij de trein onder de track hangt.

 

 

Valkyria

Valkyria wordt Europa’s langste en hoogste Dive Coaster. De attractie wordt geleverd door de Zwitserse achtbaanfabrikant Bolliger & Mabillard, die wordt beschouwd als de Rolls Royce onder de achtbaanontwerpers. De baan is 700 meter lang, 47 meter hoog maar de drop zelf is 50 meter hoog omdat je onder de grond doorgaat. Valkyria zal met 3 treinen rijden die elk uit 3 rijen van 6 personen bestaan en zal een topsnelheid bereiken van 105 km/u. Valkyria gaat in de zomer van 2018 open in het Myths & Legends-gebied.