WILDLANDS Week van de Vrijwilliger

In WILDLANDS start vandaag de Week van de Vrijwilliger. Het park vraagt hiermee aandacht voor het werk van deze onmisbare gastheren en -vrouwen. In de WILDLANDS Week van de Vrijwilliger wordt elke dag een vlog op de Facebook-pagina van het park geplaatst. In deze vlogs vertellen vrijwilligers over hun boeiende werkzaamheden. Op vrijdagmiddag 23 februari wordt de week afgesloten met een presentatiemiddag in het ATLAS Theater.

 

Momenteel telt WILDLANDS 97 vrijwilligers. Het is voor het park wenselijk dat dit een grotere groep wordt en daarom houdt WILDLANDS twee keer per jaar een selectie- en opleidingsronde. De werving- en selectieronde van het voorjaar loopt nog tot en met 24 februari en deze wordt dus afgesloten met de WILDLANDS Week van de Vrijwilliger.

Vrijwilligers van WILDLANDS zijn voornamelijk gastheer/gastvrouw in het park. Ze voorzien gasten van informatie en zijn de ogen en oren van het park, maar maken bijvoorbeeld ook ‘gewoon’ een praatje. Daarnaast dragen vrijwilligers bij aan de veiligheid van mens en dier in het park. WILDLANDS is dan ook bijzonder blij met én trots op alle vrijwilligers die zich voor het park inzetten.

 

WILDLANDS Week van de Vrijwilliger:

  •  16 – 22 februari: iedere dag een vrijwilligers-vlog op Facebook
  • Van dag 1 (16 februari) tot en met dag 5 (20 februari) kan men zich opgeven voor de presentatie over vrijwilligerswerk in WILDLANDS via aanmelden@wildlands.nl
  • De presentatie vindt op 23 februari plaats in het congrescentrum. Aanmelden is verplicht. Mensen die zich aangemeld hebben krijgen bericht over plaats en tijd.
  • Er zijn maximaal 50 plekken beschikbaar voor de presentatie. Vol = vol
  • Potentiële vrijwilligers kunnen solliciteren tot en met 24 februari via de website van WILDLANDS. Daarna vindt de selectie plaats.
  • De eerstvolgende wervings- en selectieronde voor vrijwilligers is in het najaar.