Europa-Park onthult Eurosat – CanCan Coaster

Europa-Park maakte officieel bekend dat “Eurosat – CanCan Coaster” de nieuwe naam wordt van de indoorachtbaan Eurosat, die momenteel volledig vervangen wordt. Het thema van de nieuwe achtbaan is de Franse Moulin Rouge. Bezoekers zullen kunnen kiezen voor een ritje met VR of een ritje zonder VR.

 

De achtbaan die opende in 1989 als Eurosat zal er vanaf dit jaar volledig anders uitzien. De achtbaan is gebouwd in een grote zilveren bol en krijgt dit jaar een volledig nieuwe track en treinen, maar ook het thema verandert volledig. De bezoekers zullen bij de heropening een ritje kunnen maken doorheen Parijs.

Wie de achtbaan wil betreden kan kiezen uit twee ingangen, eentje voor de normale rit en eentje voor de rit met Virtual Reality. De gevel rond de zilveren bol zal een Parijse uitstraling krijgen en de bekende Moulin Rouge zal hierin verwerkt worden.

Naast de achtbaan en souvenirwinkel komt er nog een tweede vernieuwde attractie in deze zone. De attractie wordt “Madame Freudenreich Curiosités”. Hier zullen de bezoekers een verborgen dinosaurusverblijf ontdekken. Madame Freudenreich Curiosités vervangt de oude attractie Universum Der Energie.

 

 

Nieuwe VR-ervaring van MackMedia

Met “Eurosat Coastiality” creëert MackMedia ook een nieuwe virtual reality-ervaring in Europa-Park. Aangezien het gebruik van VR-brillen het in- en uitstappen langer laat duren, zal de achtbaan een tweede instapstation krijgen. Hierdoor kan de hoge capaciteit van de achtbaan behouden blijven. De stations krijgen een aparte ingang, zodat beide mogelijkheden apart te bezoeken zijn.

 

Moulin Rouge

Wie aan Parijs denkt, denkt ook meteen aan de Moulin Rouge, een variété-theater waar de CanCan-dans zeer populair is. De gevel van het beroemde theater zal ook in Europa-Park volledig nagebouwd worden. Hiervoor ging men een samenwerking aan met Jean-Jacques Clerico, manager van de Moulin Rouge. De bezoekers zullen tijdens een ritje op de achtbaan een nachtvlucht maken over Parijs.

Bron: Parkerlebnis

Foto’s: Europa-Park