Plopsaland De Panne krijgt grote nieuwe attractie in 2020

Plopsaland De Panne zal in 2020 een grote nieuwe attractie bouwen. Dit nieuws werd bekendgemaakt in een Vlaamse krant. Daarnaast is de vernieuwing voor de ‘boomstammetjes’ uitgesteld naar 2019. Eerder brachten wij het nieuws dat de racende achtbaan de Vleermuis vervangen wordt door een picknickzone.

 

Voor de twintigste verjaardag van Plopsaland De Panne, die in 2020 plaatsvindt, plant het pretpark een grote nieuwe attractie. Wat dit zal worden wil het pretpark voorlopig nog niet kwijt. Ook de locatie van deze grote nieuwigheid blijft voorlopig geheim, maar het wordt alvast niet de plek waar de Vleermuis stond.

 

De Vleermuis

Themeparkfreaks kon enkele weken geleden als eerste onthullen dat de Vleermuis verkocht was aan een niet-Europees pretpark. Ondertussen konden de fans nog een laatste ritje maken en nu is de achtbaan reeds het park uit. Enkel het afdak van de Vleermuis zal voorlopig blijven staan. Dit als herdenking aan de attractie die tevens een van de eerste attracties was die Plopsaland bouwde. De Vleermuis is de eerste attractie die Plopsaland De Panne bouwde die ze verwijderd hebben. Op de vrijgekomen ruimte in het park zal een picknickplaats gemaakt worden.

 

Kasteel van Koning Samson

Voor dit jaar stond normaal de vernieuwing van het Kasteel van Samsom en Gert op de planning. Hier bevindt zich de waterattractie de ‘boomstammetjes’, welke vlak naast het vorig jaar geopende Heidiland ligt. Deze vernieuwingen zijn nu helaas uitgesteld naar 2019. Het is de bedoeling dat de attractie in een nieuw jasje gestopt wordt dat ook beter zal passen bij de houten achtbaan Heidi. De attractie is een van de weinige die nog afstamt van het Melipark en is dringend aan vernieuwing toe.

 

Overnachten

Verder hoopt men dit jaar eindelijk te kunnen starten met de bouw van het hotel. Die bouw had normaal al verschillende jaren geleden van start moeten gaan, maar de start van de bouwwerken liep al enkele malen vertraging op. Ook staat de ombouw van een camping naar vakantiedorp op de planning. Wanneer deze precies van start gaat is momenteel nog niet bekendgemaakt.

 

 

Bron: hln