Eerste waterattractie met Virtual Reality opent in 2018

De Zwitserse kermisexploitant Bauer gaat vanaf 2018 haar waterattractie helemaal vernieuwen. Voortaan zal de Log Flume attractie uitgerust worden met Virtual Reality brillen. Het is de allereerste keer ter wereld dat een Log Flume voorzien wordt van VR.

 

De voorbije jaren werden heel wat bestaande attracties uitgerust met Virtual Reality, zoals dark rides en achtbanen. Ondertussen zijn ook de waterattracties aan de beurt voor een dergelijke make-over. In 2018 zal voor het eerst een Log Flume attractie -in de volksmond ook wel ‘de boomstammetjes’ genoemd- moderne VR brillen krijgen.

De vernieuwde boomstamattractie komt in het teken te staan van piraten. Daarom zal de attractie ook de naam “Piraten-Fluss” krijgen. Tijdens de rit zijn er twee grote drops waar de boomstammetjes van afglijden. De hele rit wordt voorzien van een 360° VR film.

Onlangs ging ook de eerste mobiele VR rollercoaster in première. De Duitse kermisexploitant Max Eberhard voorzag zijn Wilde Maus XXL van VR brillen. Deze achtbaan kent ondertussen heel wat gimmicks. De wachtrij van deze achtbaan lijkt erg veel op een fun house en in 2012 werden er twee extra drops aan het baantraject toegevoegd.

 

 

Bron: Kirmes Total