Breaking: Achtbaan De Vleermuis verlaat Plopsaland De Panne

De achtbaan Vleermuis zal na 17 à 18 jaar dienst Plopsaland De Panne verlaten. De achtbaan stond al een tijdje te koop en ondertussen werd een koper gevonden. Naar welk park ze verhuist, kan men voorlopig nog niet vertellen.

 

Wie Plopsaland De Panne bezoekt en de Ploptuin in wandelt, zag de bakjes van de Vleermuis tegen elkaar racen. Na de wintersluiting zal dit niet meer het geval zijn, de achtbaan verlaat namelijk het park voorgoed. De achtbaan stond al geruime tijd te koop en heeft ondertussen een nieuwe eigenaar gevonden. 

 

 

Vleermuis is een duellerende achtbaan met een verticale lift, gebouwd door het Nederlandse bedrijf Caripro. Deze achtbaan neemt je mee voor een ritje boven de Ploptuin, terwijl je tegen elkaar racet. 

 

 

De Vleermuis zal tijdens de wintersluiting van het park – welke na dit weekend begint – afgebroken worden en verscheept worden naar haar nieuwe eigenaar. Dat bevestigde een woordvoerder aan onze redactie. Naar welk park dit zal zijn kon men ons uiteraard nog niet vertellen, maar ze zal de Europese bodem verlaten.

 

Bron: Plopsa