Nieuw thema voor achtbaan X in Thorpe Park

Het Engelse Thorpe Park gaat haar indoor achtbaan X voorzien van een totaal nieuw thema. Bij dit thema hoort een uitkijktoren en omheining met prikkeldraad, waardoor fans aannemen dat het om een The Walking Dead thema kan gaan. Het park heeft dit momenteel nog niet bevestigd.

 

Thorpe Park wil haar indoor achtbaan X opnieuw voorzien van een nieuw thema. Dit valt te zien op documenten die de dienst Runnymede Borough Council openbaar maakte. Op deze manier moet de 21-jarige achtbaan opnieuw aantrekkelijk worden bij de bezoekers.

Om het nieuwe thema mogelijk te maken zal de piramidevormige ingang wijken voor een ingang van twee verdiepingen in de vorm van een uitkijktoren. Op de begane grond zal een bagage afgiftepunt komen, zodat rugzakken niet mee de attractie in moeten.

De buitenwachtrij van de attractie zal omheind worden door een hoge afrastering met prikkeldraad. Vooraleer bezoekers het binnengedeelte betreden zal er een voorshow plaatsvinden. Wat men van plan is binnen in de hal kunnen we van de gepubliceerde documenten niet afleiden; hiervoor is namelijk geen bouwvergunning nodig.

Op enkele plannen valt de projectnaam X:\NWO WD te zien. De X en NWO staan voor de oude naam X No Way Out, maar de WD is wat fans momenteel het meest bezig houdt. Deze afkorting kan namelijk staan voor Walking Dead, een populaire horror serie waarvoor het park de rechten al binnenhaalde tijdens Halloween..

 

Geschiedenis van deze achtbaan

X werd geopend in 1996 als indoor achtbaan, gebouwd door Vekoma. De achtbaan is 13 meter hoog, 400 meter lang en bereikt een topsnelheid van 45 km/u. Van 1996 tot 2012 ging ze door het leven als X:\ No Way Out. In deze periode stond het treintje andersom op de track, waardoor je de donkere rit achterwaarts aflegde. Sinds 2013 kreeg de baan de korte naam X. Er werden lichteffecten in de hal geplaatst, waardoor het voelt alsof je doorheen een discotheek rijdt. Sinds die tijd staat het treintje ook gewoon voorwaarts op de track. Er kwam ook themamuziek die te horen was tot 2014. Deze werd vervangen door een techno soundtrack. In 2017 zorgde IMAScore voor een nieuwe soundtrack.

 

 

Bron: South Parks

Foto’s: Runnymede Borough Council, Thorpe Park