Stormschade bij Olmense Zoo

Het zit de Olmense Zoo niet mee. Het dierenpark heropende nog maar net na een verplichte sluiting en nu loopt het dierenpark ook heel wat stormschade op. Door een omgewaaide boom konden ook enkele dieren ontsnappen.

 

Tijdens de zware storm op donderdag 18 januari 2018 bleef de Olmense Zoo niet gespaard van schade. Enkele van de bomen in het park konden de zware windstoten niet aan en waaiden omver. Eén van die bomen belandde op het verblijf van de torenvalken, waardoor de dieren konden ontsnappen en voorlopig spoorloos zijn. Ook in het buitenverblijf van de nevelpanters waaide een boom omver. Gelukkig bleven deze dieren ongedeerd.

Dankzij een ploeg van vaste vrijwilligers en de technische ploeg van het park, die al stand-by stonden, konden de opruimwerken snel van start gaan. Hierdoor kon de zoo op zaterdag weer heropenen.

 

Bron en foto’s: Olmense Zoo