Dierenpark Amersfoort zoekt afgedankte kerstbomen

Wanneer de feestdagen achter de rug zijn en de kerstmuziek van de radio is, mag ook de kerstboom weer de deur uit. De dieren zijn hier altijd erg blij mee en ontvangen deze graag. Lever zondag 7 januari jouw onbehandelde boom in bij DierenPark Amersfoort en krijg deze dag € 5,- korting op jouw entree. Abonnementshouders krijgen een bon voor een warm drankje naar keuze. Per ingeleverde boom krijg je één bon die geldig is voor één persoon. Per persoon mag je één kortingsbon inleveren.

 

De dieren zijn altijd erg blij met de kerstbomen. Zij knagen hieraan, spelen ermee of gebruiken de bomen om hun nagels aan te slijpen. Bij het inleveren mag je zelf kiezen aan welk diersoort jij de boom wil geven. Je kunt kiezen uit de olifant, kameel, Japanse makaak of de tijger. Kom langs bij de dierpraatjes om te zien hoe de dieren hun bomen in ontvangst nemen. De dierverzorgers vertellen je graag meer over de dieren in het park en wat zij eraan doen om hen actief te houden.

 

Programma

  • Japanse makaken 11.00 uur
  • Kamelen 12.00 uur
  • Olifanten 13.00 uur
  • Tijgers 14.00 uur

 

De dierverzorgers controleren de kerstbomen voordat ze worden weggegeven.

 

Belangrijk

Voor de dieren is het van belang dat de boom onbehandeld is. Het mag geen nepsneeuw of brandwerende materialen bevatten. Daarnaast is het belangrijk dat er geen spijkers, versieringen of andere onnatuurlijke materialen in de boom zitten. Het formaat van de kerstboom maakt niet uit.