Twee nieuwe achtbanen voor Palace Playland Amusement Park

Het Amerikaanse pretpark Palace Playland Amusement Park maakte een tijdje geleden bekend afscheid te nemen van een oude achtbaan, om plaats te maken voor een gloednieuwe. Ondertussen kondigde het park aan niet een maar twee achtbanen te gaan openen.

 

Het Amerikaanse pretpark Palace Playland nam onlangs afscheid van haar 20 jaar oude achtbaan Galaxi. Deze achtbaan moest plaatsmaken voor een nieuwe achtbaan die volgend jaar geopend zal worden. Galaxi was een achtbaan van de Italiaanse bouwer SDC. Een zogenaamde Zyklon van ongeveer 15 meter hoog en 300 meter lang.

 

 

De nieuwe achtbaan wordt momenteel opgebouwd en kreeg de naam Sea Viper. Deze baan werd gebouwd door Preston & Barbieri en is van het type Anaconda 2.0. Sea Viper heeft een hoogte van 21 meter en behaald een snelheid van 68 km/u.

 

Om de fans extra te verrassen maakte het park net bekend nog een tweede nieuwe achtbaan te openen in 2018. Details over deze baan geeft het park momenteel nog niet vrij, maar men teased de bezoekers met een puzzel die week per week een stukje van de baan vrijgeeft.

 

Bron en foto’s: Palace Playland Amusement Park