‘Coaster Dad’ bouwt rollercoaster in eigen tuin

De Amerikaanse achtbaanliefhebber Will Pemble, ook wel bekend als ‘Coaster Dad’, heeft de bouw van zijn 6de zelfgemaakte rollercoaster succesvol afgerond. Ondertussen vonden ook de eerste bemande ritten plaats en is de achtbaan in het bijzijn van rollercoasterfans geopend.

 

Will Pemble moest vorig jaar de bouw van de hybride rollercoaster “Iron Dragon” staken, omdat ze besloten te verhuizen naar een nieuwe locatie. Het droevige nieuws was dat de Iron Dragon niet mee verplaatst kon worden en dat al het werk voor niets was geweest. Het goede nieuws was dan weer dat er een hoop plaats extra was bij het nieuwe huis en daar besloot Will dan ook volop gebruik van te maken.

Begin dit jaar startte Will Pemble met de bouw van zijn nieuwe rollercoaster die hij doopte tot de “Goal Boss Backyard Roller Coaster”. De bouwwerken van de achtbaan werden eind november afgerond en begin december vonden de eerste testritten plaats. Eerst met een lege kar, daarna met een testpop.

Ondertussen werd de achtbaan officieel geopend met de eerste bemande rit die Will Pemble zelf voor zijn rekening nam. Het is immers de eerste achtbaan die hij maakt waar ook volwassenen in kunnen. De ‘first ride’ vond plaats onder het toeziend oog van zijn vrouw, zoon en een aantal achtbaanfans uit California. In onderstaande video kan u de eerste rit van de achtbaan bekijken. Deze start op 4 minuten en 25 seconden.

 

De Goal Boss Backyard Roller Coaster heeft een lengte van 146,3 meter en is 7 meter hoog. Tijdens de rit wordt er een snelheid behaald van 33,8 km/u, wat best veel is voor een zelfgemaakte achtbaan. Naast de drop is de 540° helix het spectaculairste element van de achtbaan. De rollercoaster is uitgerust met een echte kettinglift die de karretjes naar boven trekt. Deze is voorzien van een rollbacksysteem zodat het karretje niet achteruit kan rollen tijdens de optakeling. Op onderstaande video kan u de onride POV bekijken van de achtbaan.

 

Om de achtbaanrit nog spectaculairder te maken besloot hij een extra speciaal element toe te voegen aan de achtbaan. Dit werd de ‘Fire Drill’, waarbij er een vuurbal de lucht wordt ingestuurd. Beelden hiervan kan je in onderstaande video bekijken.

 

 

Andere achtbanen van Will Pemble:

In het verleden bouwde Will Pemble verschillende achtbanen. Hieronder kan u beelden bekijken van de allereerste achtbaan die hij bouwde. De beelden van de achtbaan kan u bekijken vanaf 2:02.

 

Een andere achtbaan is de CrossBow. De volledige rit kan u bekijken vanaf 6:13.

 

Maar Will Pemble bouwde ook een transporteerbare achtbaan voor de Maker Faire. Tijdens een ritje op de baan ervaren de inzittenden een maximale kracht van 4,3 G. De achtbaan is 4,5 meter hoog en behaalt een snelheid van 20 km/u.