Top 10 achtbanen The Gravity Group

In deze top 10 maken we een overzicht van de 10 spectaculairste achtbanen die gebouwd werden door het Amerikaanse bedrijf The Gravity Group. Om tot de ultieme lijst te komen goten we alle achtbanen in een formule. Deze formule berekend een score die bereikt wordt door een mix te nemen van de snelheid, de hoogte, de lengte en het aantal inversies. Hoe hoger de score, hoe sensationeler de achtbaan. Het ultieme overzicht vind je hieronder terug, hoeveel achtbanen hiervan heb jij al op je teller staan?

 

#10-9: Jungle Trailblazer – Oriental Heritage Zhejiang & Shandong (39,88 punten)

Jungle Trailblazer in Oriental Heritage in de Chinese provincie Shandong en Jungle Trailblazer in Oriental Heritage in de Chinese provincie Zhejiang hebben dezelfde statistieken en delen daarom samen de 9de plaats.

 

Jungle Trailblazer – Oriental Heritage (Shandong):

Jungle Trailblazer werdt gebouwd in 2015 in het Chinese pretpark Oriental Heritage gelegen in de provincie Shandong. De houten achtbaan werdt gebouwd door de Canadese achtbaanbouwer Martin & Vleminckx en ontworpen door de Amerikaanse achtbaanbouwer The Gravity Group. Jungle Trailblazer heeft een hoogte van 32,3 meter en behaal tijdens de first drop van 62 graden een snelheid van 88,9 km/u. Tijdens het parcours van 995 meter gaan de inzittende 1 keer overkop.

 

Jungle Trailblazer – Oriental Heritage (Zhejiang):

Jungle Trailblazer werdt gebouwd in 2016 in het Chinese pretpark Oriental Heritage gelegen in de provincie Zhejiang. De houten achtbaan werdt gebouwd door de Canadese achtbaanbouwer Martin & Vleminckx en ontworpen door de Amerikaanse achtbaanbouwer The Gravity Group. Jungle Trailblazer heeft een hoogte van 32,3 meter en behaalt tijdens de first drop van 62 graden een snelheid van 88,9 km/u. Tijdens het parcours van 995 meter gaan de inzittende 1 keer overkop.

 

#8: Time Travel – Hot Go Park – Happy Jungle World (40,13 punten)

Time Travel werdt gebouwd in 2014 in het Chinese pretpark Hot Go Park – Happy Jungle World. De houten achtbaan werdt gebouwd door de Canadese achtbaanbouwer Martin & Vleminckx en ontworpen door de Amerikaanse achtbaanbouwer The Gravity Group. Time Travel behaalt een snelheid van 94 km/u tijdens de first drop van 62 graden. Het parcours is 1122 meter lang en 31,5 meter hoog.

 

#7: Wooden Coaster – Fireball – Happy Valley Shanghai (40,25 punten)

Wooden Coaster – Fireball werdt gebouwd in 2009 in het Chinese pretpark Happy Valley in de provincie Shanghai. De houten achtbaan werdt gebouwd door de Canadese achtbaanbouwer Martin & Vleminckx en ontworpen door de Amerikaanse achtbaanbouwer The Gravity Group. Fireball is 33 meter hoog en op de first drop van 60 graden wordt een snelheid van 90 km/u behaald. Het parcours is 1164 meter lang.

 

#6-5: Jungle Trailblazer & Fjord Flying Dragon (40,49 punten)

Jungle Trailblazer in het Chinese pretpark Fantawild Dreamland in de provincie Hunan en Fjord Flying Dragon in het Chinese pretpark Happy Valley in de provincie Tianjin hebben de zelfde statistieken en delen daarom samen de 5de plaats.

 

Fjord Flying Dragon – Happy Valley (Tianjin):

Fjord Flying Dragon werdt gebouwd in 2013 in het Chinese pretpark Happy Valley in de provincie Tianjin. De houten achtbaan werdt gebouwd door de Canadese achtbaanbouwer Martin & Vleminckx en ontworpen door de Amerikaanse achtbaanbouwer The Gravity Group. De achtbaan behaalt een snelheid van 87 km/u tijdens de first drop van 60 graden. Fjord Flying Dragon is 34 meter hoog en 1216 meter lang.

 

Jungle Trailblazer – Fantawild Dreamland (Hunan):

Jungle Trailblazer werdt gebouwd in 2016 in het Chinese pretpark Fantawild Dreamland in de provincie Hunan. De houten achtbaan werdt gebouwd door de Canadese achtbaanbouwer Martin & Vleminckx en ontworpen door de Amerikaanse achtbaanbouwer The Gravity Group. De achtbaan behaalt een snelheid van 87 km/u tijdens de first drop van 60 graden. Jungle Trailblazer is 34 meter hoog en 1216 meter lang. Helaas konden we voor deze achtbaan geen video terug vinden.

 

#4: Jungle Trailblazer – Oriental Heritage Anhui (41,27 punten)

Jungle Trailblazer werdt gebouwd in 2015 in het Chinese pretpark Oriental Heritage in de provincie Anhui. De houten achtbaan werdt gebouwd door de Canadese achtbaanbouwer Martin & Vleminckx en ontworpen door de Amerikaanse achtbaanbouwer The Gravity Group. Jungle Trailblazer behaalt een snelheid van 91 km/u tijdens de first drop van 60 graden. De achtbaan is 33,4 meter hoog en de bezoekers gaan 1 keer overkop op het 1057 meter lange parcours.

 

#3: Cú Chulainn – Tayto Park (42,22 punten)

Cú Chulainn werdt gebouwd in 2015 in het Ierse pretpark Tayto Park. De houten achtbaan werdt ontworpen door The Gravity Group en het Amerikaanse bedrijf stond ook in voor de bouw van de achtbaan, dit deed ze met haar dochterbedrijf de Gravitykraft Corporation. Cú Chulainn is de grootste achtbaan gebouwd door The Gravity Group in Europa. De achtbaan behaalt een snelheid van 90,1 km/u tijdens de first drop van 32,3 meter en 65 graden. Het parcours van 1094,2 meter bevat 1 Over-Banked Curve van 115° en een tunnel.

 

#2: Hades 360 – Mt. Olympus Water & Theme Park (49,27 punten)

Hades werdt gebouwd in 2005 door de Amerikaanse achtbaanbouwer The Gravity Group in het Amerikaanse pretpark Mt. Olympus Water & Theme Park. De houten achtbaan heeft een hoogte van 41,5 meter en een drop van 42,7 meter. Hades behaalt een snelheid van 96,6km/u en is 1446,6 meter lang. In 2013 werd er een Corkscew (1 inversie) toegevoegd aan de achtbaan en werd de naam toepasselijk veranderd naar Hades 360. Hades 360 heeft 2 tunnels van 243,8 meter die onder de parking van het park doorlopen. Verder heeft de achtbaan nog een Over-Banked Curve van 110° graden en de first-drop is 65° steil.

 

#1: Voyage – Holiday World (56,70 punten)

De Voyage werdt gebouwd in 2006 door de Amerikaanse achtbaanbouwer The Gravity Group in het Amerikaanse pretpark Holiday World. De achtbaan behaalt een snelheid van 108,5 km/u wat het de 5de snelste houten achtbaan ter wereld maakt en met een hoogte van 49,7 meter is het ook de 5de hoogste houten achtbaan ter wereld. Met zijn lengte van 1963,5 meter is het de tweede langste houten achtbaan ter wereld, een ritje op deze achtbaan duurt 2 minuten en 45 seconden. De Voyage heeft 8,5 miljoen dollar gekost.

 

Toekomst:

Dit is een zeer jonge top 10, maar liefst 5 van de 10 achtbanen zijn gebouwd in 2015 of 2016. Daarnaast zijn alle achtbanen niet ouder dan bouwjaar 2005. Vooral in China is er een grote opmars aan de gang voor The Gravity Group. Zeven van de tien achtbanen zijn dan ook gebouwd in China, maar de drie grootste bevinden zich voorlopig nog wel steeds op Amerikaanse en Europese grond. Momenteel zijn er nog drie achtbanen in opbouw die dit jaar (2017) moeten openen, daarvan is er een die kans maakt om de top 10 te bereiken, alleen zijn daar nog niet alles gegevens bekend van gemaakt.

 

Wil je meer en andere top 10’s bekijken? Neem dan zeker hier een kijkje!

 

 

Deze lijst is opgesteld in 2017 aan de hand van de roller coaster data base (rcdb.com) die gegevens bijhoudt van meer dan 8000 achtbanen wereldwijd.