Eerste onderdelen Railblazer geplaatst bij California’s Great America

California’s Great America gaat een baanbrekende nieuwe stalen achtbaan bouwen. RailBlazer, welke opent in 2018. RailBlazer wordt een unieke achtbaan voor de Westkust van Amerika omdat deze een single rail heeft. De achtbaan zal dynamische bochten hebben en snelle richtingswissels krijgen. De bouw van de achtbaan gaat bijna een nieuwe fase in, aangezien de eerste onderdelen zijn toegekomen in het park.

 

RailBlazer neemt de berijders mee naar een hoogte van 30 meter voordat ze een drop maken van 90°. Tijdens een rit van 550 meter behaalt men een snelheid van 85 km/h. Men gaat over stevige airtime-heuveltjes, door fel gebankte bochten en doorheen drie inversies en een Zero Gravity roll.

Op livebeelden uit het park zagen we hoe de eerste supportdelen geleverd en gemonteerd werden.

 

 

De achtbaan wordt gebouwd door Rocky Mountain Construction. Het is voor dit bedrijf de tweede achtbaan in zijn soort die het zal bouwen. Volgend jaar opent namelijk ook in Six Flags Fiesta Texas een gelijkaardige achtbaan.

 

 

Het ontwerp van de achtbaan doet denken aan een offroad avontuur, met heel wat aankleding die de natuurlijke omgeving van de kust weergeeft. Eens aan boord zullen de passagiers een lifthill beklimmen van 45°, in een ravijn storten en steile rotsen rakelings passeren. Zo krijg je het gevoel deel te nemen aan een extreem 4×4-avontuur. In de wachtrij en de rond de achtbaan zullen themaobjecten je volledig onderdompelen in het verhaal. Zo stroomt er een natuurlijk riviertje, is er een rotsachtige omgeving en een speciaal bord zal het begin van de rit aanduiden. De lifthill is uniek, omdat deze geen lawaaierig kettinggeluid heeft, wat de natuurlijke geluiden van de omgeving beter tot zijn recht laat komen.

 

 

Meer updates over dit project vindt u hier.

 

Bron en foto: California’s Great America