Universal City China pakt uit met spinning coaster die overkop gaat

Het Chinese pretpark Shengming Universal City pakt uit met een unieke achtbaan. Het gaat over een rollercoaster die draaiende karretjes heeft en die tijdens de rit overkop gaat. Dit is nog maar de tweede achtbaan ter wereld die overkop gaat en die draaiende karretjes bevat!

 

Shengming Universal City is gelegen in de Chinese provincie Chongqing en opende op 27 september van dit jaar haar deuren voor het publiek. Het pretpark pakt uit met drie achtbanen, waarvan er eentje volgend jaar zal openen. Bij deze drie achtbanen zit ook de allereerste Spinning Coaster die overkop gaat van China, tevens is het de tweede van zijn soort in de wereld.

De Chinese achtbaanbouwer Golden Horse stond in voor de bouw van de 392 lange rollercoaster. De achtbaan heeft de naam Stunning Roller Coaster en heeft een hoogte van 17,9 meter. Tijdens de rit gaan de bezoekers overkop via een Heartline Roll.

 

In 2012 opende het Japanse pretpark Tokyo Joypolis de allereerste Spinning Coaster die overkop gaat. De Gekion Live Coaster werd gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides. De rit van 300 meter lengte start met een lancering tot een snelheid van 38 km/u en bevat een In-Line Twist. Tot nog toe was dit de enige Spinning Coaster ter wereld die overkop ging.

 

Voor 2018 staat de 3de achtbaan van dit type op de planning. Tevens wordt dit exemplaar de eerste die buiten Azië zal gebouwd worden. Het wordt meteen ook de grootste. Time Traveler wordt gebouwd in het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City door de Duitse fabrikant Mack Rides. Tijdens de rit zullen de bezoekers 3 keer overkop gaan terwijl ze met een snelheid van 81 km/u door het parcours razen. De achtbaan wordt 920,5 meter lang en zal 30,5 meter hoog worden.

 

 

Bron: rcdb

Foto’s: Gavin Jones