Wildlands wil elke vijf jaar grote attractie openen

Het Nederlandse dierenpark Wildlands Adventure Zoo Emmen wil elke 5 jaar een grote attractie zetten. Dat heeft het pretpark gezegd in een interview met Emmen.nu. Momenteel heeft het park al drie grote attracties en is er een 4de attractie in aanbouw voor volgend jaar.

 

Wildlands Adventure Zoo Emmen opende in 2016 voor het eerst haar deuren. Het dierenpark heeft een oppervlakte van 22 hectare en is verdeeld in drie themazones: Jungola, Serenga en Nortica. Elk van deze themazones heeft een grote attractie die centraal staat, iets waar de gehele familie plezier kan beleven.

Zo is er de bootvaart “Rimbula River” in het themagebied Jungola, in Serenga vind je de jungle safari “Serenga Safari” terug en in het themagebied Nortica vind je de 4D-simulator “4D-Testride Arctic 1” terug. Momenteel wordt gebouwd aan een vierde grote attractie, dit wordt een heuse duellerende Familie Boomerang Coaster. Bij deze attractie zullen de bezoekers met twee treintjes tegen elkaar racen, het parcours zal zowel voorwaarts als achterwaarts worden afgelegd. 

Wildlands Adventure Zoo Emmen laat nu weten in een interview dat het pretpark elke 5 jaar een grote attractie wilt neerzetten. Omdat het openingsjaar bijzonder succesvol was en er maar liefst 1,3 miljoen mensen de zoo bezochten, zal daarom de achtbaan na 2 jaar al geopend worden in plaats van na 5 jaar. Voor 2016 hoopt het dierenpark een miljoen bezoekers over de vloer te krijgen.

Het huidige park heeft een oppervlakte van 22 hectare, maar er is nog een stuk grond van 11 hectare dat gebruikt kan worden voor verdere uitbreidingen. Hiermee heeft het dierenpark driemaal zoveel oppervlakte dan de oude zoo in Emmen. Met de uitbreiding voor 2018 zal er 2 hectare extra in gebruik genomen worden. Mogelijk zou er in de toekomst ook nog een 4de themagebied kunnen komen op de niet gebruikte gronden. Het park bekijk hiervoor momenteel nog alle opties.

 

Bron: Emmen.nu