Spectaculaire roterende waterglijbaan wordt getest

De Duitse fabrikant Wiegand-Maelzer is momenteel volop bezig met een nieuwe spectaculaire waterslide te testen. Het prototype vormt een speciale combinatie van een waterglijbaan en een reuzenrad.

 

De test van de waterglijbaan vinden momenteel plaats op het testterrein van Gerstlauer Amusement Rides in de Duitse stad Münsterhausen. Tijdens de testsessie werd de rotatiesnelheid op 1,5 omwentelingen per minuut gezet, het is de bedoeling dat dit verhoogt wordt naar 2 omwentelingen per minuut.

 

SlideWheel wordt ‘s werelds eerste roterende waterglijbaan en zal twee omwentelingen per minuut maken. Tijdens de glijpartij kunnen 3 banden van elk 4 personen tegelijkertijd plezier beleven, waardoor er een capaciteit van 720 personen per uur wordt gehaald.

Het SlideWheel wordt 24 meter hoog en heeft een oppervlakte van 26 meter op 32 meter. Tijdens de rit van 1 minuut en 20 seconden, wat zeer lang is voor een waterslide, worden er snelheden behaald tot 40km/u.

 

In 2015 kwam Wiegand-Maelzer voor het eerst naar buiten met het unieke concept. Ondertussen heeft het Chinese waterpark Chimelong Water Park de eerste waterglijbaan van dit type besteld. Wanneer alle test goed verlopen zal het prototype verscheept worden naar China. Daar zullen de bezoekers volgend seizoen de gloednieuwe, unieke waterglijbaan kunnen ervaren.

 

 

Video’s: Wiegand, Tuberides