Krijgt Frankrijk een Legoland park?

Als het van de gemeente Amnéville afhangt zal er ook in Frankrijk een Legoland park geopend worden. De gemeente is namelijk vragende partij van zulk pretpark om de regio aantrekkelijker te maken. Een ander belangrijke reden is dat men zo 1000 extra jobs wil creëren.

 

Wanneer een pretparkgroep een nieuw park wil bouwen, gaat meestal die groep zelf op zoek naar een geschikte locatie. De Franse gemeente Amnéville pakt het nu anders aan, de gemeente wil zelf de groep Merlin Entertainments overtuigen een Legoland pretpark te bouwen in Metz. Dit moet een boost geven aan de stad, met 15.000 inwoners. Dit viel te lezen in de Franse krant Actu . 

De Legoland parken worden momenteel over heel de wereld gebouwd, zo zal er een nieuw park openen in New York in 2020. In 2016 opende Legoland Dubai, in 2017 opende Legoland Japan en voor 2019 staat een Legoland in Zuid Korea op de planning. In Europa kan men momenteel al Legoland parken vinden in Duitsland, Engeland en in Denemarken.

 

Bronnen: Actu, Parkerlebnis

Foto: Legoland