Eigenaren van Nederlands pretpark opgepakt wegens miljoenen fraude

Slecht nieuws voor het Nederlandse pretpark Duinen Zathe. Mede-eigenaren Jeroen K. (42) en Henri F. (47) zijn opgepakt door de Nederlandse politie. Beiden heren worden verdacht van miljoenen fraude door middel van belastingontduiking, het witwassen van geld en valsheid in geschrifte.

 

Opgepakt wegens miljoenen fraude:

Met ruim 220 politiemensen werd op 31 oktober binnen gevallen in verschillende woningen en bedrijfsbaden die gelinkt zijn aan de Bikkel Group. Deze groep wordt geleid door de heren Jeroen K. en Henri F die zich sinds vorig jaar ingekocht hebben bij het pretpark Duinen Zathe in Friesland (Noord-Nederland).

Tijdens deze inval van de Nederlandse Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) werden onderen andere twee woningen, vijf auto’s en 26 bankrekeningen in beslaggenomen. Het bedrijf wordt van miljoenen fraude verdacht. Zo zouden ze de lonen van ‘stagairs’ vervangen hebben door een stagevergoeding tot 700 euro waardoor de overheid minstens 1 miljoen euro zou hebben misgelopen.

 

Investeringen in Duinen Zathe:

Sinds Jeroen K. en Henri F zich inkochten bij Duinen Zathe werden er grote investeringen gedaan in het pretpark. Zo werd dit jaar het verkeerspark dat failliet ging in de gemeente, overgekocht en verplaatst naar het pretpark. Hierdoor kwamen alle scholen uit de omgeving naar het pretpark om veilig te leren rijden in het verkeer.

Daarnaast opende het pretpark ook nog een grote familie achtbaan. De achtbaan werd de London City Coaster die tot vorig jaar rondreisde op de Nederlandse kermissen. Door deze investeringen gingen de bezoekersaantallen aanzienlijk omhoog en beleefde het Nederlandse pretpark een record jaar.

Maar Jeroen K. en Henri F zagen het ook groot, want eerder dit jaar namen ze een belang in het bekende pretpark Disneyland Paris. Ook hadden ze plannen om andere attractieparken in Nederland over te nemen. Of deze plannen nu nog doorgaan en wat dit voor financiële gevolgen heeft voor Duinen Zathe is nog niet duidelijk.

 

 

Bronnen: rtvdrenthe , looopings