Adembenemende beelden van Steel Vengeance in Cedar Point

Er zijn alweer adembenemende luchtbeelden opgedoken van het Amerikaanse pretpark Cedar Point waar de bouwwerkzaamheden van de nieuwe spectaculaire achtbaan Steel Vengeance bezig zijn. Steel Vengeance wordt zowel de hoogste, snelste, langste en steilste hybride achtbaan ter wereld en zal ook nog eens de meeste inversies op een hybride achtbaan bevatten.

 

In Cedar Point, dat gelegen is in de Amerikaanse staat Ohio, is men volop bezig met de bouwwerken van de nieuwe achtbaan Steel Vengeance. De achtbaan heeft een hoogte van 62,5 meter. Nadat het treintje het hoogste punt bereikt heeft, is er een drop van 61 meter die loodrecht naar beneden gaat, waardoor bezoekers met een duizelingwekkende snelheid van 119,1 km/u richting de grond naar beneden razen.

Na deze drop van 90° volgt een achtbaanrit van 2 minuten en half over een track van 1749,6 meter waarbij de bezoekers maar liefst 4 keer overkop gaan. De achtbaan heeft heel wat speciale elementen en gebankte bochten. De rollercoaster wordt gebouwd door de Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction.

 

 

Rocky Mountain Construction vormde de oude houten achtbaan Mean Streak om naar de nieuwe moderne hybride achtbaan Steel Vengeance. De oude Mean Streak had een hoogte van 49,1 meter en behaalde een snelheid van 104,6 km/u. De achtbaan had een first drop van 52° en het parcours had een lengte van 1654,1 meter. Alle statistieken zijn dus serieus naar boven getrokken. Hierdoor zal Steel Vengeance de snelste, hoogste, langste en steilste hybride achtbaan in de wereld worden en de rollercoaster telt eveneens de meeste inversies van alle hybride achtbanen in de wereld.

 

De laatste nieuwtjes en updates over het interessante project kan je hier terugvinden.

 

 

Foto’s: Upstop Media