Python in Efteling wordt een stukje Belgisch

De achtbaan Python in de Efteling zal de komende tijd volledig afgebroken worden, om nadien als bijna volledig nieuwe achtbaan te herrijzen. De achtbaan is momenteel 36 jaar oud en het wordt tijd voor een grondige renovatie.

 

Waarom wordt Python nu een stukje Belgisch? Het Belgische staalbedrijf CSM in Hamont-Achel mag namelijk de nieuwe track en supports maken voor de achtbaan. Het bedrijf zal 420 meter track maken, bestaande uit 47 onderdelen en 57 supports. Deze zullen vanaf januari in het park aankomen.

De vernieuwde achtbaan zal een identieke copy worden van de oude, al zit er wel een verschil in de tracksteunen. De stukken metaal tussen de backbone en de effectieve rail worden rond, waar deze voorheen vierkant was.

Het Limburgse bedrijf kreeg eerder al opdrachten uit de pretparkwereld. Mack Rides deed al beroep op het bedrijf. Zo werd de track van de populaire waterattractie Pulsar ook in het bedrijf vervaardigd, net als die van Helix uit Liseberg en zelfs Blue Fire in Europa-Park. Ook Vekoma, de bouwer van Python deed al meermaals beroep op het bedrijf.

 

 

Bron: TVLimburg