Bouwupdate november: Grootste pretpark van Azië wordt opgebouwd

In Turkije wordt er momenteel gebouwd aan een nieuw pretpark. Ankapark wordt het grootste pretpark van het land en is gelegen nabij de hoofdstad Ankara. Er komen in het park maar liefst 17 achtbanen, waardoor het park meteen het grootste achtbaanaanbod krijgt van heel Azië. Nog nooit eerder in de wereld opende een nieuw pretpark met zoveel achtbanen.

 

Het gehele project zal gigantisch groot worden en heeft een oppervlakte van 1.200.000 vierkante meter. Hierin is een groot openluchtgedeelte, maar er komen ook veel overdekte zones. Ankapark zal werk bieden aan 1217 mensen en men verwacht minstens 10 miljoen bezoekers per jaar. Deze zullen afkomstig zijn uit Ankara zelf, waar 5 miljoen mensen wonen, en de vele toeristen die de regio elk jaar verwelkomt.

 

De spectaculairste achtbaan van het park is een Looping Coaster van Intamin Amusement Rides met 10 inversies. De achtbaan behaalt een snelheid van 85km/u en is 33 meter hoog. Een andere zeer leuke achtbaan van het park is een Custom Family Launch Coaster die eveneens gebouwd is door het Zwitserse Intamin. Een aantal andere grotere achtbanen van het park zijn: een Sky Loop kloon van Maurer gebouwd door Beijing Shibaolai Amusement Equipment, een achtbaan van Zamperla waarbij de bezoekers liggen en 2 maal overkop gaan, een Tower Coaster van de SBF-Visa Group die we vooral kennen vanop de kermis en een Wild Wind Coaster van Interpark die 1 inversie heeft en die we ook voornamelijk van de kermis kennen. Ankapark heeft 6 achtbanen die overkop gaan, 3 achtbanen waarbij de treintjes onderaan de track hangen en een gelanceerde achtbaan.

 

 

De volledige bouw van Ankapark en het overzicht van alle achtbanen kan je hier bekijken.

 

 

 

 

Foto’s: Ankapark