Slingeraapje geboren in WILDLANDS

Op het Slingerapeneiland in Jungola in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is maandag, vroeg in de middag een baby bruinkopslingeraap geboren. Dit gebeurde voor de ogen van veel bezoekers van het park. Moeder en kind maken het goed, hoewel de moeder nog wel wat onwennig is.

 

Het is het tweede kind van deze moeder; het eerste jong werd vorig jaar levenloos geboren. Slingerapen zijn ongeveer 8 maanden drachtig. Als alles goed gaat, wordt binnen een paar maanden nog een tweede baby in de groep verwacht.

De slingerapen in WILDLANDS leven in een groep van dertien. Ze maken deel uit van een internationaal fokprogramma, omdat de bruinkopslingeraap een ernstig bedreigde soort is. WILDLANDS is coördinator van dit fokprogramma en dat maakt de geboorte van deze kleine extra bijzonder.

 

 

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is geopend sinds 25 maart 2016 en bestaat uit drie werelden. Serenga: zorgen voor de natuur, Jungola: samenleven met de natuur en Nortica: onderzoek naar de natuur.