Hoogste Wing Coaster ter wereld in opbouw bij Wanda City

Bij het Chinese park Wanda City, dat nog in opbouw is, werden de eerste onderdelen voor de lifthill van een spectaculaire Wing Coaster geplaatst. Dit park zou mogelijk dit jaar nog moeten openen.

 

De track van een spectaculaire Wing Coaster, gebouwd door B&M  , wordt momenteel opgebouwd in het nog te openen pretpark Wanda City in Wuxi te China. De voorlopig nog naamloze achtbaan zal de hoogste Wing Coaster ter wereld worden.

 

Deze achtbaan krijgt een hoogte van 60 meter, een lengte van 1.278 meter en een snelheid van 188 km/h. Meer dan spectaculaire statistieken voor deze achtbaan. Verder zal de achtbaan vijf inversies bevatten. De achtbaan zal een Dive Drop bevatten, een Immelmann, een Corkscrew en twee Zero-G Rolls.

 

Voorbeeld van een Wing Coaster:  Flug Der Damonen in Heide Park

 

Behalve de Wing Coaster zal ook Mack Rides een grote achtbaan bouwen in het park. Dit wordt er eentje van het type Blue Fire, waarvan het eerste exemplaar gebouwd werd in Europa-Park. Deze achtbaan wordt 39 meter hoog, 1.056 meter lang en zal gelanceerd worden aan 100 km/h. Tijdens een ritje op deze achtbaan zal je doorheen vier inversies gaan: een 32 meter hoge looping, een Twisted Horseshoe Roll en een In-Line Twist.

 

Blue Fire in Europa-Park

 

De derde achtbaan van het park wordt eentje van Intamin Amusement Rides. Het gaat om een achtbaan van het type Twist & Twist. Bij dit type wordt je meermaals gelanceerde tijdens de rit. De achtbaan is een shuttle coaster met twee hoge spikes, waarin een twist verwerkt zit.

 

Voorbeeld: Wicked Twister – Cedar Point

 

De laatste achtbaan wordt een familiale achtbaan, gebouwd door de Italiaanse fabrikant Zamperla.

 

Nieuwe parken in de groep

De Wanda Group opende eerder dit jaar al een nieuw pretpark in het Chinese Harbin. In dit park openden vier achtbanen van de Chinese bouwer Golden Horse. Ook in Qingdao opent dit jaar nog een nieuw park van de groep, Wanda Movie Park. Dit park zal minstens een achtbaan krijgen, maar heel veel informatie is er nog niet over te vinden. Ook in Nanning opende dit jaar een park van de groep, dit indoor park kreeg een achtbaan met een drop track gedeelte. Welke bouwer deze baan zal bouwen in Phoenix Adventure is momenteel nog onbekend.

 

Voor volgend jaar staan er nieuwe parken op de planning in Chongqing en Chengdu. In Guangzhou zal eveneens een park geopend worden, al is het openingsjaar nog een beetje af dit park zou tussen 2017 en 2020 geopend worden.