Marc Coucke investeert opnieuw in de vrijetijdssector

Vorig jaar maakte Marc Coucke zijn plannen bekend om in het Belgische dorpje Durbuy een nieuwe toeristische trekpleister op te richten met de naam ‘Couckeland’. Sportieve activiteiten zoals kajakken, fietsen, klimmen en andere sportdisciplines zullen hier centraal staan. Ook dit jaar richt hij zijn pijlen op een ander aspect uit de vrijetijdssector, namelijk de wereld der skipistes.

 

Marc Coucke ziet een enorm economisch potentieel in de Nederlandse indoorskipiste, genaamd SnowWorld, gelegen in Landgraaf. SnowWorld heeft acht Nederlandse indoorskipistes in haar portefeuille. Alychlo, het bedrijf van Marc Coucke bezit nu 24 procent van de totale aandelen van SnowWorld, daarom wordt Marc Coucke de hoofdaandeelhouder van SnowWorld. De aandelen hebben een waarde van maar liefst 12 miljoen euro.

De vorige topman, de Nederlander Koos Hendriks, verkocht deze aandelen omdat hij naar eigen zeggen het iets rustiger aan wilde gaan doen. Hij bereikt volgend jaar de prachtige leeftijd van 65 jaar en hoopt het dan iets  rustiger aan te kunnen doen. Hij blijft echter wel actief als raadgever in het bedrijf. In maart zal hij aftreden als topman en de scepter doorgeven. De overige aandelen zullen naar verluid openbaar worden verkocht.
Bron: HLN