Top 10 meeste inversies van Duitsland

Achtbanen die veel overkop gaan in België en Nederland kennen we ondertussen, maar hoe zit het met de spannende achtbanen van ons buurland Duitsland? We zochten uit welke de achtbanen van Duitsland zijn die het meeste overkop gaan en brachten ze samen in deze top 10.

Een inversie is een element waardoor je overkop gaat (zoals een looping of een kurkentrekker). In deze top 10 worden alle soorten inversies die op de achtbanen staan vermeld. Een uitgebreid overzicht met de nodige tekst en uitleg over deze inversies kan je hier terug vinden.

 

#11-10: Star Trek Operation Enterprise – Movie Park Germany & Boomerang – Geiselwind (3 inversies)

Boomerang in Freizeit-Land Geiselwind en Star Trek Operation Enterprise in Movie Park Germany hebben beiden evenveel inversies en delen daarom samen de 10de plaats.

 

Boomerang – Freizeit-Land Geiselwind:

Boomerang werd gebouwd in 2000 door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma in Freizeit-Land Geiselwind. De achtbaan is 35,5 meter hoog en bereikt een snelheid van 75,6 km/u. Op het parcours van 285 meter dat zowel voorwaarts als achterwaarts wordt afgelegd gaan de bezoekers door volgende 3 inversies: Cobra Roll (2 inversies) en een Loop (1 inversie).

 

Star Trek Operation Enterprise – Movie Park Germany:

Star Trek Operation Enterprise werd dit jaar (2017) geopend in Movie Park Germany. De achtbaan werd gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides en bevat verschillende lanceringen. De bezoekers worden na een voorwaartse lancering achterwaarts gelanceerd op een verticale spike van 40 meter hoog. Hierna volgt een voorwaartse drop van 90° met opnieuw een voorwaartse lancering waarbij een snelheid van 90 km/u bereikt wordt. Tijdens het parcours van 720 meter gaan de bezoekers door volgende 3 inversies: Immelmann (1 inversie), Heartline Roll (1 inversie) en een Zero-G Roll (1 inversie). Naast de 3 inversies en de verticale spike is er ook nog een 100° Over-Banked Curve en een Helix van 270°.

 

#9-5: Karacho, Freischütz, Blue Fire, Black Mamba & Big Loop (4 inversies)

Karacho in Erlebnispark Tripsdrill, Freischütz in Bayern Park, Blue Fire Megacoaster in Europa-Park, Black Mamba in Phantasialand en Big Loop in Heide Park Resort hebben allemaal evenveel inversies en delen daarom samen de 5de plaats.

 

Big Loop – Heide Park Resort:

Big Loop werd gebouwd in 1983 door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma in Heide Park Resort. Het was destijds nog maar de tweede achtbaan in Europa die 4 inversies telde. Big Loop heeft een hoogte van 30 meter en bereikt een snelheid van 63 km/u. Op het parcours van 706 meter gaan de bezoekers door volgende 4 inversies: Double Loop (2 inversies) en een Double Corkscrew (2 inversies).

 

Black Mamba – Phantasialand:

Black Mamba werd gebouwd in 2006 door de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard in Phantasialand. De achtbaan bereikt een snelheid van 80 km/u en is 26 meter hoog. Tijdens de rit van 768 meter gaan de bezoekers door volgende 4 inversies: Loop (1 inversie), Zero-G Roll (1 inversies), Corkscrew (1 inversie) en een Corkscrew (1 inversie).

 

Blue Fire Megacoaster – Europa-Park:

Blue Fire Megacoaster werd geopend in 2009 in Europa-Park en werd gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides. De achtbaan bereikt door middel van een lancering een snelheid van 100 km/u in 2,5 seconden. Blue Fire Megacoaster is 38 meter hoog en is 1056 meter lang. Tijdens het parcours gaan de bezoekers door volgende 4 inversies: Loop (1 inversie), Twisted Horseshoe Roll (2 inversies) en een In-Line Twist (1 inversie).

 

Freischütz Bayern – Park:

Freischütz werd geopend in 2011 in Bayern Park en werd gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Maurer Rides. De gelanceerde achtbaan bereikt een snelheid van 80 km/u en is 24 meter hoog. Tijdens het parcours van 483 meter krijgen de bezoekers hele hoge krachten tot 4,4 G te verduren. Freischütz heeft volgende 4 inversies: Top Hat Inside (1 inversie), Loop (1 inversie), Heartline Roll (1 inversie) en een Heartline Roll (1 inversie).

 

Karacho – Erlebnispark Tripsdrill:

Karacho werd geopend in 2013 in Erlebnispark Tripsdrill en werd gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides. De gelanceerde achtbaan bereikt een snelheid van 90 km/u in 1,6 seconden. Karacho is 30 meter hoog en 700 meter lang. Tijdens het parcours gaan de bezoekers door volgende 4 inversies: Heartline Roll (1 inversie), Dive Loop (1 inversie), Dive Loop (1 inversie) en een Corkscrew (1 inversie).

 

#4-1: MP-Xpress, Limit, Huracan & Flug der Dämonen (5 inversies)

MP-Xpress in Movie Park Germany, Limit in Heide Park Resort, Huracan in Belantis en Flug der Dämonen Heide Park Resort hebben allemaal evenveel inversies en delen daarom samen de 1ste plaats.

 

Limit – Heide Park Resort:

Limit werd geopend in 1999 in Heide Park Resort en werd gebouwd door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma. De achtbaan is 33,3 meter hoog en bereikt een snelheid van 80 km/u. Tijdens het parcours van 689 meter gaan de bezoekers door de volgende 5 inversies: Roll Over (2 inversies), Sidewinder (1 inversie) en een Double In-Line Twist (2 inversies).

 

MP-Xpress – Movie Park Germany:

MP-Xpress werd geopend in 2001 in Movie Park Germany en werd gebouwd door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma. De achtbaan is 33,3 meter hoog en bereikt een snelheid van 80 km/u. Tijdens het parcours van 689 meter gaan de bezoekers door de volgende 5 inversies: Roll Over (2 inversies), Sidewinder (1 inversie) en een Double In-Line Twist (2 inversies).

 

Huracan – Belantis:

Huracan werd geopend in 2010 in Belantis en werd gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer amusement Rides. De achtbaan bereikt een snelheid van 85 km/u tijdens de first drop van 97°. Huracan is 32 meter hoog en bereikt een kracht tot 4,3 G. Tijdens het parcours van 560 meter gaan de bezoekers door volgende 5 inversies: Zero-G Roll (1 inversie), Cobra Roll (2 inversies) en Interlocking Corkscrews (2 inversies).

 

Flug der Dämonen – Heide Park Resort:

Flug der Dämonen werd geopend in 2014 in Heide Park Resort en werd gebouwd door de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard. De achtbaan bereikt een snelheid van 100 km/u en is 40 meter hoog. Tijdens de rit van 772 meter gaan de bezoekers door volgende 5 inversies: Dive Drop (1 inversie), Immelmann (1 inversie), Corkscrew (1 inversie) en een Demonic Knot (2 inversies).

 

 

De toekomst:

De laatste jaren kwamen er verschillende nieuwe achtbanen in de top 10 binnen. Zo opende in 2014 Flug der Dämonen in Heide Park Resort en in 2017 werd dan weer Star Trek Operation Enterprise geopend in Movie Park Germany.

Voor de toekomst zijn er nog geen veranderingen bekend, maar Phantasialand heeft wel een Flying Coaster aangekondigd voor 2018 en deze zou mogelijk wel in de lijst kunnen komen.

Opvallend is dat Heide Park Resort 3 keer voorkomt en Movie Park Germany 2 keer. Voor de rest zijn de achtbanen verspreid over heel Duitsland want Europa-Park, Phantasialand, Belantis, Bayern Park, Erlebnispark Tripsdrill en Freizeit-Land Geiselwind komen elk 1 keer voor.

 

Wil je meer en andere top 10’s bekijken? Neem dan zeker hier een kijkje!

 

 

Deze lijst is opgesteld in 2017 aan de hand van de roller coaster data base (rcdb.com) die gegevens bijhoud van meer dan 8000 achtbanen wereldwijd.