Halloween in Pairi Daiza

Van de toren van Cambron, via de stoomtrein en de Chinese tempel tot de rijstvelden van Ganesha… vanaf zaterdag 28 oktober trekt de tuin haar Halloween kostuum aan. Ongeziene spektakels, animaties voor klein en groot, honderden pompoenen, duizenden bloemen en tientallen artiesten bezorgen de bezoekers een onvergetelijke avond tijdens één van de 7 Halloween nocturnes in Pairi Daiza.

 

Van 28 oktober tot 3 november

Van 10u tot 21u

 

Kom binnen, wees niet bang en open uw ogen…

… want hier komt het verleden tot leven!

 

Dankzij een mapping (videoprojectie) op de Abdijtoren en zijn ruïnes nemen de spoken van drie monniken vanaf zonsondergang de bezoekers mee op een reis doorheen de verschillende legendes en drama’s die zich op het domein van Cambron hebben afgespeeld: van de bouw van de Abdij tot de aanleg van Pairi Daiza. (elke dag verscheidene uitvoeringen). 

 

Klaar voor het Dodenballet? Twaalf griezelige personages, die in een vorig leven dansers waren, zullen het afschuwelijke genoegen hebben je te vergasten op een Dodenballet dat speciaal voor de bezoekers van Pairi Daiza werd gecreëerd! Al heel snel zullen ze zin krijgen om je ten dans te vragen en jou de pasjes te leren. Maar opgelet! Je moet het ritme wel in je knoken hebben… en wie dan nog wat energie over heeft, kan nadien genieten van één van onze live concerten in de grote tent.

 

En wat te zeggen over het spektakel Dode Tijd? Zes levende wezens… Of zijn ze al dood? Ze naderen een reuzegrote, meer dan 4 meter hoge zandloper. De tijd, tegen wie niemand de strijd kan winnen, zal ze onweerstaanbaar aantrekken en hen opslokken…

 

Steltlopers op een rampzalige wandeling in het park, een vuurspektakel of buitengewone wezens uit het hiernamaals kruisen je pad. Met vreemde bewegingen, verrassende talenten of fascinerende kostuums. Wanneer sommigen plots worden overvallen door de zin om te dansen, en het publiek gilt van verbazing (en plezier) …

 

… en het is overal!

In de nacht van 27 oktober trekken de vriendelijke mummies en heksen erop uit om het park om te toveren tot een paradijs met als thema herfst en Halloween. Kleine vogelverschrikkers, duizenden pompoenen en bloemen zullen de tuin opfleuren, skeletten gaan ronddwalen in de verschillende werelden, bomen zullen veranderen in spoken, de trein zal getooid zijn in Halloweenkleuren… De tuin zal baden in een uitzonderlijke, nooit geziene sfeer…

Wie langs de oevers van het meer wandelt, ziet misschien Charon in zijn boot, die langzaam over het Hellemeer vaart…  Aan boord van zijn gammele schuit vertrekken lijken naar het hiernamaals……

 

… maar eigenlijk hoef je voor niets bang te zijn !

Ontmoet al die angstaanjagende beestjes… Zin om slangen, salamanders en insecten van dichterbij te bewonderen? Onze gidsen vertellen kleine en grote bezoekers alles over deze beestjes waar we soms bang van zijn, terwijl dat nergens voor nodig is.

 

« Wat een cool kostuum heb jij! »

Het Grote Verkleedwedstrijd, Het Geheimenspel van Pairi Daiza, de pompoenententoonstelling… Tijdens Halloween in Pairi Daiza daagt men de hele familie uit… met prachtige cadeau’s voor de besten. Wie in het gezin is de creatiefste en wie is de slimste?

 

Laat het je smaken… er is genoeg voor iedereen!

Halloweenvoedermomenten voor de dieren. Ook dieren hebben recht op een speciaal programma! Dit jaar zullen de verzorgers hen een speciaal Halloweenmenu voorschotelen, tot grote vreugde van de toeschouwers, die de voedermomenten mogen bijwonen. Vleermuizen, doodshoofdaapjes, gorilla’s, nijlpaarden, leeuwen… ze zullen likkebaarden!

 

En natuurlijk zullen speciale gerechten en menu’s, in elkaar gebokst door onze chef van de Dood, worden geserveerd in onze verschillende restaurants en in foodstands aan de grote tent. Loopt het water je in de mond voor Frankensteinkarkas met honing, pikante heksendarm of een stoofpotje van Hans en Grietje? Het zal duivels lekker zijn… De gevoeligste magen hoeven zich geen zorgen te maken: de traditionele gerechten zullen niet allemaal van de kaart verdwijnen.

 

Halloween in Pairi Daiza is van 28 oktober tot 3 november, elke dag tot 21u. 

Meer info: www.pairidaiza.eu