Fotoalbum: Disneyland Park Anaheim – september 2017

Disneyland Park Anaheim is het oorspronkelijke en eerst geopende Disneypark. De deuren van dit park openden voor het eerst op 17 juli 1955. Het park is onderverdeeld. Zo betreed je het park via de USA Main Street, een straat vol winkels en horeca. Aan het einde van de Main Street vindt je het sprookjeskasreel van Doornroosje.

New Orleans Square, themagebied is gethematiseerd naar de Amerikaanse stad New Orleans in 19e eeuw. In dit themagebied bevinden zich twee grote attracties: de Darkride Pirates of the Caribbean en de Darkride The Haunted Mansion.

Fantasyland: dit is een gebied vol klassieke sprookjes en uitbeeldingen van vele Disneyklassiekers. In dit gebied zijn daarom meer kinder- en familieattracties te vinden, waaronder: Peter Pan’s Flight en it’s a small world. Verder vindt je hier de carrousel King Arthur Carousel en andere familie attracties. De grootste attractie is hier de achtbaan Matterhorn Bobsleds. Deze was de eerste achtbaan die Arrow Dynamics ooit bouwde.

Mickey’s Toontown: Hier zijn de hoofdattracties de Vekoma Junior achtbaan, Gadget’s Go Coaster en de darkride Roger Rabbit’s Car Toon Spin.

Tomorrowland: Dit is een futuristische zone. Hier vindt je de indoor achtbaan Space Mountain, Het autoritje Autopia, de op Star Wars geïnspireerde attractie Jedi Training: Trials of the Temple en de monorail Disneyland Monorail. Verder kan je hier een ritje maken op de draaimolen Astro Orbitor, de Shooter Darkride Buzz Lightyear Astro Blasters en plaatsnemen in een duikboot bij Finding Nemo Submarine Voyage. Als laatste vindt je hier ook de simulator attractie Star Tours – The Adventures Continue.

Adventureland: is een themagebied met als thema de romantiek rondom het kolonialisme uit het Victoriaanse tijdperk. Hier kan je een rondvaart maken bij het boottochtje Jungle Cruise. Bij Indiana Jones Adventure kan je in een Darkride het pad van deze avonturier volgen en bij Tarzan’s Treehouse betreed je een walktrough attractie.

Frontierland: Bij Frontierland kom je terecht in het Wilde Westen. Hier kan je als hoofdattractie de achtbaan Big Thunder Mountain Railroad vinden. Op het water varen de schepen Sailing Ship Columbia en Mark Twain Riverboat.

Critter Country: Dit themagebied is gethematiseerd naar de bossen in Noord-Amerika. Hier vindt je de Darkride, The Many Adventures of Winnie the Pooh en de Log Flume Splash Mountain.