Fotoalbum: Disney California Adventure – september 2017

Disney California Adventure Park is een attractiepark in het Disneyland Resort te Anaheim in de Verenigde Staten, dat geopend is in 2001. Themeparkfreaks Tristan en Jimmy bezochten dit park tijdens hun USA trip. Disney California Adventure Park is opgedeeld in zeven verschillende themagebieden met elk hun eigen attracties, shows, horecagelegenheden en winkels. Je komt binnen in het Buena Vista Street en hebt verder Hollywood Land, a bug’s land, Cars Land, Pacific Wharf, Paradise Pier en Grizzly Peak.

Het thema van Buena Vista Street is een nostalgische blik op Californië. In dit gebied vind je voornamelijk shops en eetgelenheden, maar ook de parade passeert hier. Het thema van Hollywood Land is een nostalgische blik op het Hollwood uit de jaren ’30. Je vind hier het Hyperion Theater, de darkride Monsters, Inc. Mike & Sulley to the Rescue! De grootste blikvanger is hier Guardians of the Galaxy – Mission: BREAKOUT!

A bug’s land is een zone waar men in de wereld van de Een luizenleven terecht komt. Je vindt hier de 3D film It’s Tough to Be a Bug, maar het grootste deel van de attracties is hier vooral op de kinderen gericht zoals: Tuck and Roll’s Drive ‘Em Buggies, Princess Dot’s Puddle Park, Francis’ Ladybug Boogie, Heimlich’s Chew Chew Train en Flik’s Flyers.

In het themadeel Pacific Wharf vind je voornamelijk horeca. In Cars Land wandel je binnen in het dorpje Radiator Springs, dat je kent uit de Cars films. De grootste attractie is hier Radiator Springs Racers, waarbij je een rondrit maakt doorheen de bergen. Verder vindt je er Mater’s Junkyard Jamboree en Luigi’s Rollickin’ Roadsters.

Het thema van Grizzly Peak richt zich op de nationale parken in California. Hier vind je onder andere de Rapid River Grizzly River Run en het Flying Theater Soarin’ Around the World. Als laatste kan je hier ook het parcours Redwood Creek Challenge Trail volgen.

De laatste zone is Paradise Pier. Hier vindt elke avond een prachtige show plaats met fonteinen, vuur enzoverder. Hier staat ook de achtbaan California Screamin’. Deze achtbaan werd gebouwd door Intamin amusement Rides en bevat meerdere lanceringen, naast de achtbaan vindt je het typerende reuzenrad Mickey’s Fun Wheel. Verder vindt je hier Toy Story Midway Mania!, De wilde muis achtbaan van Mack Rides Goofy’s Sky School  en de Darkride The Little Mermaid: Ariel’s Undersea Adventure. Deze zone zal in 2018 een nieuw thema krijgen en de naam Pixar Pier krijgen.