Bekijk hier de onride van nieuwe achtbaan van Walibi Belgium!

Op de fandag van Walibi Belgium is er meer informatie naar buiten gebracht over de gloednieuwe achtbaan die het Belgische pretpark zal openen in 2018. Zo is onder andere de volledige lay-out van de achtbaan bekendgemaakt, alsook de eerste on- en offride video.

 

De nieuwe achtbaan past in het kader van het 100 miljoen euro kostende investeringsplan, dat Walibi Belgium eerder dit jaar aankondigde. Walibi Belgium zal in de komende vier jaren drie nieuwe achtbanen openen, waardoor het totaal op tien rollercoasters komt. De werken voor deze achtbaan gingen vorige week van start, zodat de achtbaan in 2018 kan openen.

Op de fandag van Walibi Belgium werd de volledige lay-out van de achtbaan bekendgemaakt. Daarnaast werd er ook een simulatievideo naar buiten gebracht waarop de achtbaan te ontdekken valt. De achtbaanrit start met een liftheuvel. Hierna volgt een drop met een schuin liggende bocht. Achter deze bocht volgt een scherpe 180 graden bocht waarbij de bezoekers veel G-krachten zullen ervaren.

De rit vervolgt met een aantal heuvels, afdalingen en wisselende bochten. Daarna komen er 3 achtereenvolgende kleine heuveltjes waarop de bezoekers heel wat airtime zullen ervaren, dit zijn momenten waarbij je van je zitje los komt. Daarna volgt er nog wat bochtenwerk om tot slot weer terug aan te komen in het station. Bezoekers zullen in losse karretjes van 4 personen het parcours afleggen. In onderstaande video wordt de achtbaan eerst offride getoond, daarna zijn de onride-beelden te zien, zodat er een virtueel ritje gemaakt kan worden.

 

De nieuwe achtbaan wordt een zogenaamde Bobsled Coaster van de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides, die ook instond voor onder andere Anubis in Plopsaland De Panne, Gold Rush in Attractiepark Slagharen en Van Helsing’s Factory in Movie Park Germany. De hele achtbaan krijgt een tikithema. Hieronder kan je alvast een aantal concept-arts bekijken.

 

Naast de nieuwe achtbaan zijn er ook nog andere projecten op til voor 2018. Zo wordt de Keverbaan in het park verplaatst naar de oude locatie van het reuzenrad, vlakbij de achtbaan Weerwolf, en zal de rollercoaster een heel nieuwe thema krijgen, carnaval. Daarnaast wordt ook de lifthill van de attractie overdekt.

Voor de waterfanaten wordt Aqualibi uitgebreid met 700m². De uitbreiding zal in het park terug te vinden zijn, waardoor de wandelwegen veranderd dienen te worden en er afscheid genomen moest worden van de parktrein Music Xpress. De uitbreiding van Aqualibi bevat een groot kindergebied. Verder zal het volledige waterpark een tropisch thema krijgen.

Maar dat is niet alles. Ook de zone rond de Darkride Challenge of Tutankhamon zal volledig aangepakt worden. Hier zal een Tikigebied ontstaan, dat een tropisch sfeertje zal uitstralen. Het oude Amfitheater wordt mee opgenomen in het gebied, net als de nieuwe familieachtbaan.

 

De ontwikkelingen over deze nieuwe achtbaan kan je hier op de voet volgen.

 

Video: Nathan Gevaert