Track gelanceerde S&S- achtbaan volledig in Sun Tzu Cultural Park

Sun Tzu Cultural Park is een park in opbouw in de Chinese provincie Shandong. De aankondiging voor het park kwam er al in 2014 en in 2015 gingen de eerste gebouwen al open waarin tentoonstellingen gehouwden worden. Het attractiegedeelte zou later opgebouwd worden.  Onlangs klonken de bouwlieden op het complete parcours van de S&S-achtbaan.

 

Sun Tzu Cultural Park moet een plek worden voor cultureel toerisme, waar men verzamelingen tentoonstelt in speciale ruimtes. Behalve de showcases zullen er ook heel wat mooie tuinen komen en een attractiepark. Er is een investering gemaakt van 1.6 miljard euro om het park tot stand te brengen.

Het park zal typische attracties krijgen als een draaimolen, rondritjes, een frisbee enzoverder. Ook komen er twee achtbanen, een Mijntreinachtbaan, gebouwd door de Chinese bouwer Golden Horse en een gelanceerde achtbaan van S&S – Sansei Technologies.

Het is die laatste achtbaan waarvan de track onlangs compleet was. De achtbaan kreeg de naam Catapult Roller Coaster. Bij deze achtbaan wordt je namelijk gekatapulteerd, of anders gezegd gelanceerd bij het begin van de rit en dit aan 135 km/h. Vervolgens ga je een 60 meter hoge tophat op en raas je doorheen een parcours van 930 meter lang, waarin een Dive Loop verwerkt zit.

 

Beide achtbanen zouden nog dit jaar openen, maar een precieze datum is niet bekendgemaakt.

 

Bron: Sun Tzu Cultural Park, VHCoasters, RCDB

Foto’s: Sun Tzu Cultural Park