Pairi Daiza diende bouwaanvraag in voor nieuw themagebied en verblijfsaccommodatie

 

Het dierenpark Pairi Daiza diende onlangs een bouwaanvraag in voor de verdere uitbreiding van het themagebied La Terre du Froid. Dit gebied staat in het teken van het noorden van Rusland, Amerika en Scandinavië. Verder toonde het park de eerste plannen voor een hotel.

 

Het dierenpark Pairi Daiza is zonder twijfel het grootste dierenpark van België. Het park werd onderverdeeld in acht themagebieden: La Lagune, La Vallée de la Source, La Porte du Ciel, La Terre des Origines, La Porte des Profondeurs, Le Royaume de Ganesha, La Cité des Immortels en La Terre du Froid. Het is dit laatste gebied dat het park nu aanzienlijk wil gaan uitbreiden.

La Terre du Froid, het achtste themagebied van het park, opende vorig jaar al gedeeltelijk met rendieren, wasberen, bizons, een treindepot, een watervliegtuig en een Russisch getint restaurant. De bedoeling is dat het gebied een totale oppervlakte zal krijgen van 18 hectare. In de uitbreiding is er plaats voor meerdere dierensoorten als ijsberen, bruine beren, wolven, elanden, wapiti’s en zalmen.

In de bouwaanvraag is ook sprake van verblijfsmogelijkheden. De CEO van het park Eric Domb had al eerder aangegeven te willen investeren in verblijfsmogelijkheden voor het park. Zo komen er cabanas die in een themagebied opgenomen worden, zodat de gasten het gevoel hebben tussen de dieren te overnachten. Deze cabanas moeten plek bieden aan 4 tot 5 personen. In een reportage van een Franse krant zagen we enkele concepten van hoe deze er uit zouden komen te zien.

 

Bronnen: Scherperuggenvinnen, Notele

Foto: Pairi Daiza

 

[:]