Nieuwe achtbaan voor het Franse pretpark Koaland

Het Franse pretpark Koaland heeft er een nieuwe achtbaan bij. Het gaat om een familie achtbaan voor het hele gezin die de oude achtbaan in het park vervangt. Het is al de 5de nieuwe achtbaan voor Frankrijk dit jaar.

 

Koaland is gelegen in de Franse regio Provence-Alpen-Cote d’Azur in het zuiden van het land. De nieuwe achtbaan heeft de lay-out van de klassieke Big Apple / Wacky Worm die we veel op de kermissen zien. De achtbaan heeft een roze track met groene supports. De trein bestaat uit een groene rups met 6 karretjes waar in totaal 24 personen kunnen in plaatsnemen. De achtbaan vervangt de oude Big Apple achtbaan “La Pomme” die eind vorig jaar sloot. La Pomme was gebouwd door het bedrijf Fajume uit El Salvador.

 

De achtbaan van Koaland is al de 5de nieuwe achtbaan voor Frankrijk in 2017. Eerder opende al Serpent in Parc du Petit Prince, Aircraft in Le Fleury, Pégase Express in Parc Astérix en Dragon in Bal Parc. Volgend jaar zullen er zelf nog meer achtbanen openen in het zuiderse land, want er zijn immers nu al 6 projecten bekend gemaakt. Meer pretpark nieuws uit Frankrijk kan je hier op de voet volgen.

 

Bron: rcdb

Foto’s: Koaland