Nieuw, spannend en onheilspellend: Traumatica in Europa-Park

Eind september breekt de Halloweenperiode ook in Europa-Park weer aan. Het park is dan met onder andere 180.000 pompoenen versierd. Overdag hebben families met kinderen niets te vrezen. Maar na de sluiting van het park heeft Europa-Park voor de echt onverschrokkenen dit jaar iets nieuws: Traumatica. Dit horror-event is de opvolger van de meermaals bekroonde Horror Nights. 

 

Bezoekers van Traumatica komen terecht in een wereld na de apocalypse. Het is het einde van de wereld en het kwade is aan de macht. Er zijn geen zombies meer, maar nieuwe onbekende creaturen heersen over de puinhopen en verspreiden overal angst. Vijf rivaliserende groepen strijden om de heerschappij. Als bezoeker zit je hier middenin. Voor welke groep kies je? Hoe kom je hier uit?

 

De vijf bendes hebben ieder hun eigen thuisbasis. Als je alle moed verzameld hebt, kun je deze horrorhuizen bezoeken. ‘The Fallen’ is een groepje, dat niet geheel onbeschadigd uit de apocalypse is gekomen. Hun huis heet ‘House of the Familiars’. In de ‘Silverbullet Saloon’ verzamelt de motorbende ‘The Pack’ zich iedere avond: ze zijn luidruchtig, gewelddadig en ruiken net echt fris. De ‘Ghouls’ leven onder de grond in hun ‘Journey into Darkness’. Het zijn de losers maar ze zijn nog altijd op zoek naar mensenbloed. De groep ‘Resistance’ is tot de tanden toe bewapend. Hun wapendepot annex gevangenis is de bunker ‘Operation Rage’.  De laatste groep is die van de ‘Shadows’. Zij hebben als onderkomen het statige ‘Shadowborn Manor’.

 

Traumatica kent in tegenstelling tot de vroegere Horror Nights wel één verbindend verhaal. Het is eerder een theaterstuk waarvan de bezoekers zelf deel uitmaken. Naast de vijf horror-huizen zijn er ook een drietal scare-zones: ‘Battle for Traumatica’, ‘Shadow Bay’ en ‘Gypsy Hollow’. Traumatica speelt zich op een terrein naast het park af, maar de bezoekers kunnen ook gebruik maken van de volgende attracties: Fluch der Kassandra, Matterhornblitz, Pegasus, Traumzeitdome en ook is er weer een VR-rit in Abenteuer Atlantis: ‘Traumatica Coastiality’. Met een VR-bril ga je in deze anders zo vreedzame attractie op jacht naar monsters. Iedere avond om 21.00 en 22.30 uur vindt de speciale ijsshow ‘Rise of the Shadows – Traumatica on Ice’ plaats.

 

Traumatica vindt op 25 avonden plaats van 20 september tot en met 4 november 2017; telkens op vrijdag en zaterdag en op 1, 2, 15 en 22 oktober en alle dagen van 25 oktober tot en met 4 november (m.u.v. 2 november). De voorpremière is op 20 september. Voor dit evenement zijn extra tickets nodig en geadviseerd wordt deze online te kopen: op zaterdagen en in de periode 25 oktober – 4 november is er geen avondkassa. Op de site zijn ook combinatiekaarten met parkbezoek, Shoxter-kaarten voor een snelle toegang tot de horrorhuizen en toegangskaarten voor de Vampire’s Club te bestellen. De poorten gaan om 19.00 uur open, het evenement begint om 19.30 uur. Leeftijdadvies: 16+. Meer informatie op www.traumatica.de