Hoogste palmbomen van België aangekomen in Plopsaland De Panne

Afgelopen woensdag werden in Plopsaland De Panne 2 nieuwe palmbomen geplaatst. De palmbomen zijn 15m hoog en behoren hiermee tot de hoogste palmbomen van België.

 

Sinds woensdag kan je in de piratenzone van Plopsaland De Panne 2 immens hoge palmbomen terugvinden. De palmbomen werden geleverd door tuin- en decoratiecenter Famiflora uit Moeskroen maar zijn oorspronkelijk afkomstig uit het zuiden van China. “Het gaat om de ‘Trachycarpus Fortunei’, ook wel de waaierpalm of windmolenpalm genoemd.”, licht Fabien Sobiecki van Tuincenter Famiflora toe. “Dit is een wintervaste palmsoort die ook mooi groen blijft in de winter. Ideaal dus voor in het park.” Na een kort verblijf nabij de ingang van Famiflora – waar de bomen verkrijgbaar zijn – kregen ze nu dus hun vaste stek in Plopsaland.

 

Meer dan 500 soorten groen in Plopsaland Plopsaland 

De Panne is zeer blij met de komst van de 2 nieuwe blikvangers. “We hebben graag leuke eyecatchers in onze parken.”, vertelt Plopsa CEO Steve Van den Kerkhof. “Niet alleen als spectaculaire attractie of in decoratie maar ook in onze fauna & flora. We zijn er zeker van dat ook deze bomen massaal op de foto zullen gaan en bovendien zijn ze een mooie uitbreiding van de bestaande collectie planten en bomen.” Het themapark biedt veel aandacht voor groen. Zo is er een fulltime groenafdeling aan de slag die van elk stukje groen een mooi plaatje maakt. “We hebben meer dan 500 soorten bomen, planten en bloemen staan in de Plopsaland.”, zegt Carl Vergauwe, Manager Green bij de Plopsa Group. “We proberen bij de aanleg van het groen zoveel mogelijk rekening te houden met het thema van de zone. Palmbomen passen dus perfect in het themagebied rond Piet Piraat.”

 

 

Wie de palmbomen wil komen bewonderen kan nog het hele najaar terecht in Plopsaland De Panne. Het park is nog open tot en met de kerstvakantie. Voor de correcte openingsdagen en -uren kan men steeds terecht op www.plopsalanddepanne.be.